Безпека під час роботи вантажників: основні правила та рекомендації

Безпека під час роботи вантажників: основні правила та рекомендації

Оскільки станом на сьогодні в Україні працює величезна безліч найрізноманітніших компаній у такій сфері як вантажоперевезення Київ і вантажоперевезення по Україні, відповідно актуальним залишається питання заходів безпеки під час роботи вантажників. Багато фахівців, під час працевлаштування, завжди уточнюють цей момент, адже їм цікаві всі заходи безпеки, яких слід дотримуватися під час перенесення і транспортування різноманітних вантажів.

Далі хотіли б з вами обговорити цей момент більш детально. Крім того, також поговоримо про те, де саме знайти професійних вантажників, у разі якщо вам буде потрібен квартирний, офісний або будь-який інший тип переїзду. Обговоримо й те, чому варто скористатися послугами вантажників від Moving Expert.

Безпека - основа роботи

Безпека під час роботи вантажників має досить високий пріоритет. Як би там не було, а якщо правила і норми безпеки не будуть виконуватися, це в кінцевому підсумку призведе до травм та інших небезпечних ситуацій, які можуть траплятися на робочому місці. Саме тому, щоб такого неприємного результату не відбувалося, слід пам'ятати про головні правила з рекомендаціями, які необхідно обов'язково виконувати кожному муверу.

Наприклад, зараз ми маємо на увазі насамперед огляд робочої ділянки. Перед тим, як починати роботу, фахівці радять завжди оглядати робоче місце. Це необхідно для того, щоб переконатися у відсутності тут перешкод із небезпечними елементами. Крім того, також важливо переконатися, що всі ті вантажі, які підніматимуться, є стійкими і водночас перебувають у хорошому стані.

Важливо використовувати в процесі роботи спеціалізовані засоби з обладнанням. Якщо є така необхідність, звичайно ж потрібно використовувати механізовані засоби. Наприклад, для переміщення важких вантажів можна використовувати різні навантажувачі. Якщо ж робота ведеться вручну, необхідно використовувати відповідні вантажопідйомні пояси з ременями та іншими засобами, що гарантують підтримання безпеки.

А як щодо правильної техніки підйому з подальшим переміщенням?

Цей момент теж є досить важливим. У процесі підняття будь-яких важких позицій необхідно згинатися в колінах і аж ніяк не нахилятися вперед у попереку. Щоб зменшити момент сили, слід триматися дуже близько до вантажу. Сам вантаж потрібно піднімати тільки із зігнутими ногами, але в жодному разі не за допомогою нахилу вперед. Важливо переміщатися обережно й акуратно. Це допоможе уникнути різного роду травм.

Також важливий рівномірний розподіл вантажів. Необхідно в контейнерах або на піддонах рівномірним чином розподіляти вантажі. Завдяки цьому ви зможете уникнути дисбалансу. Піднімаючи і переміщуючи вантажі, фахівці радять приділяти увагу рівномірному розподілу ваги.

Навчання фахівців, задіяних у навантаженні

Кожен вантажник повинен обов'язково належним чином навчатися і бути кваліфікованим для своєї роботи. Навчання потрібно проводити в напрямку безпеки на робочому місці. Регулярно слід нагадувати співробітникам про правила. А ще необхідно дотримуватися безпеки в пересуванні. Потрібно пересуватися обережно і повільно, особливо, коли йдеться про транспортування важких речей. Перед тим, щоб починати щось переносити, переконайтеся, що на місці вашої роботи хороша видимість. Забезпечте собі в темних зонах світле освітлення.

Які ще моменти важливо не забувати?

Комунікація аналогічно обов'язкова. Для зв'язку з іншими вантажниками потрібно використовувати рації або інші засоби зв'язку. Це допоможе в координації дій і запобіганні аварій. У переліку інших важливих моментів додатково виділимо:

  1. Необхідність захисту від падіння. У роботі на висоті важливо використовувати спецзасоби для захисту від падінь. Це можуть бути як страхувальні мережі, так і пояси.

  2. У процесі роботи слід робити регулярні перерви. Не потрібно себе перевантажувати. Давайте вантажникам можливість регулярно відпочивати і розслаблятися.

  3. Дотримання інструкцій з правилами безпеки - обов'язкове. Завжди потрібно дотримуватися інструкцій і прийнятих правил безпеки, які встановлені виключно на вашому робочому місці.

Завдяки дотриманню цих нехитрих рекомендацій з правилами ви зможете зменшити, причому істотно, ризик травм з аваріями під час роботи вантажників. Важливо завжди пам'ятати про свою безпеку і безпеку всіх тих людей, які вас оточують на робочому місці.

Де знайти професійних вантажників?

Якщо вас цікавлять фахівці з багаторічним успішним досвідом роботи, вам слід звернути увагу на Moving Expert. Ми маємо багаторічний досвід роботи у сфері перевезень різноманітних вантажів, а також згуртовану команду висококваліфікованих спеціалістів, завжди готових швидко прийти на допомогу кожному клієнту.

Якщо раптом у вас виникнуть будь-які запитання, ви завжди зможете обговорити їх, лише звернувшись до нас. Для цього використовуйте контактну інформацію. Незважаючи на те, для чого саме вам знадобляться наші вантажники, звертайтеся. Вислухаємо вас, вичерпно відповімо на ваші запитання і професійно допоможемо.



На початок