ТОП 25 ІТ-аутсорсингових компаній в Україні огляд 2024 року

ТОП 25 ІТ-аутсорсингових компаній в Україні огляд 2024 року

Послуги ІТ в Україні продовжують стрімко зростати. За лише чотири роки кількість ІТ-фахівців збільшилася на 52 тисячі. Динаміка зростання української ІТ-індустрії експоненційно збільшується: незважаючи на пандемічні виклики 2021 року, експорт ІТ-послуг України вперше перевищив 5 мільярдів доларів.

Очікується, що до 2025 року кількість ІТ-компаній в Україні подвоїться і досягне 8,4 мільярдів доларів експортного обсягу галузі.

Понад 100 міжнародних компаній із списку Fortune 500 є клієнтами українських ІТ-компаній, у тому числі Lenovo, Google, IBM, Amazon, Boeing, Swedbank, Visa та багато інших.

При виборі компанії для ІТ-аутсорсингу в Україні не сумнівайтеся покладатися на наш список найкращих на основі світових рейтингів.

Наразі світ розробки програмного забезпечення прогресує швидкими темпами, стартапи змінюють світ, і ще багато чудових ідей потребують втілення. Однак найняти власну команду розробників, навчити та керувати ними - складне завдання, яке забирає багато часу, і особливо це не має сенсу, коли проект короткостроковий.

Аутсорсинг з'явився саме з цих причин, щоб заощадити ресурси та оптимізувати бізнес-процеси. Це чудовий вибір для зменшення витрат, економії часу та можливості працювати з експертами у цій сфері. Багато успішних проектів були запущені саме таким чином. Все, що вам потрібно, ви можете знайти в ІТ-аутсорсингу України.

ТОП 25 ІТ-аутсорсингових компаній в Україні

Хоча ІТ-аутсорсинг в Україні продовжує набирати обертів, клієнту може бути складно обрати з такого величезного вибору варіантів. Ґрунтуючись на авторитетних рейтингах, ми створили цей список, щоб допомогти вам вибрати чудову ІТ-компанію, яку може запропонувати Україна.

  1. ELITEX

ELITEX - веб-розробник на основі Львова, Україна. Основна експертиза компанії - розробка кастомного програмного забезпечення з використанням JavaScript та побудова присвячених команд розробників для бізнесу та стартапів.

Компанія має сильний досвід у сфері веб-розробки програмного забезпечення. Вони вже працювали у сферах FinTech, новин та медіа, телекомунікацій та кібербезпеки, освіти, HRTehc, CRM та Hi-Tech.

Ви також можете прочитати статтю, де незалежні українські ІТ-ЗМІ оглянули офіс ELITEX.

  1. SoftServe

Заснована у Львові понад 25 років тому, це основний постачальник ІТ-аутсорсингових послуг в країні і один з найбільших у Центральній та Східній Європі. Вона налічує понад 8000 співробітників, які працюють у 35 офісах в 12 країнах.

  1. EPAM

З головним офісом у США, EPAM - глобальний представник ІТ-аутсорсингу в Україні. Компанія відкрила свої розробницькі центри в країні в 2005 році і зараз надає високоякісні ІТ-рішення через філії у Дніпрі, Харкові, Києві, Львові та Вінниці. Місцевий технічний персонал налічує 5000 фахівців, які працюють у сфері фінансових послуг, охорони здоров'я, освіти та інших.

  1. GlobalLogic

Головний офіс цієї відомої ІТ-аутсорсингової компанії розташований у Сполучених Штатах. Проте вона має близько 4000 українських фахівців, які працюють в інженерних центрах компанії у Києві, Харкові, Львові та Миколаєві.

  1. Ciklum

Компанія працює в сфері ІТ-аутсорсингу в Україні з 2002 року. Наразі вона діє через 24 офіси та розробницькі центри в Україні, Польщі, Іспанії, Білорусі та Пакистані. Вона налічує понад 3500 членів команди і називає IBM, Microsoft та Nvidia серед своїх партнерів.

  1. Luxoft

Цей провайдер ІТ-аутсорсингу був заснований майже 20 років тому. З тих пір він перетворився на міжнародного ІТ-гіганта з понад 40 офісами в двадцятьох країнах світу і майже 13 000 співробітників у всьому світі. Приблизно 3500 з них розробляють високотехнологічні продукти та послуги у Києві, Дніпрі та Одесі.

  1. Infopulse

Компанія з розробки програмного забезпечення надає ІТ-аутсорсингові послуги вже майже 30 років, охоплюючи як Європу, так і Північну Америку. Більше 2000 фахівців компанії надають рішення на рівні галузі через офіси та центри доставки в 11 країнах.

  1. ELEKS

Працюючи з 1991 року, ELEKS належить до найстаріших компаній з аутсорсингу розробки програмного забезпечення в Україні. Вона встановила свою присутність у Канаді, США, Великобританії, Німеччині та деяких інших країнах і залучила 1400+ інженерів для реалізації передових проектів.

  1. Sigma Software

Незважаючи на те, що нині вони позиціонують себе як глобальну компанію, у 2002 році Sigma Software вийшла на ринок ІТ-аутсорсингу в Україні. Вона все ще має 6 офісів у країні походження, але додала більш десяток нових центрів по всьому світу, від Швеції та Великобританії до Австралії та США.

  1. Intellias

Маючи за плечима понад 17 років досвіду та 1600 висококваліфікованих інженерів на борту, цей провайдер гордо стоїть серед провідних ІТ-аутсорсингових компаній. Крім присутності в 5 українських містах, компанія з розробки програмного забезпечення надає свої послуги через центри в Польщі та Німеччині.

  1. Miratech

Цей провайдер ІТ-аутсорсингу - справжній глобальний гравець, чиї фахівці розкидані по 14 містах світу, включаючи Нью-Йорк, Сан-Франциско, Лондон, Осло та Манілу. Команда з понад 700 інженерів, яка отримала нагороди, називає Philips, IBM, Samsung та багато інших міжнародних гігантів серед своїх клієнтів та партнерів.

  1. Innovecs

Це ще одна висхідна зірка ІТ-аутсорсингу в Україні, яка працює лише з 2011 року. За цей час розробник зміг зібрати команду з близько 400 фахівців та відкрити офіси в США, Великобританії та Ізраїлі, не кажучи вже про їх основний НДДКР-центр у Києві.

  1. AMC Bridge

Цей розробник заслужив місце серед провідних ІТ-аутсорсингових компаній України за свою експертизу у галузі комп'ютерного проектування, інжинірингу та виробництва. Зі штаб-квартирою у США, компанія має 6 офісів у великих українських містах, де працює понад 500 технічних працівників.

  1. CoreValue

Це ще одна міжнародна команда, яка працює як у Північній Америці, так і в Європі. Вона об'єднує майже 400 висококваліфікованих фахівців та має 8 місцевих лабораторій розробки для надання ІТ-аутсорсингу світового класу в Україні.

  1. TEAM International Services

Це одна з компаній з аутсорсингу розробки програмного забезпечення з лабораторіями у Харкові, Львові та Києві. Маючи штаб-квартиру у США, вона також охоплює Україну, Колумбію та Польщу, наймаючи в цілому понад 300 талантів. Вона зосереджується на телекомунікаціях, охороні здоров’я, управлінні даними, медіа та розвагах.

  1. DataArt

Глобальний розробник налічує понад 3000 штатних фахівців у 20 місцях у США, Європі та Латинській Америці. Вона надає ІТ-аутсорсинг в Україні через 6 офісів у найбільших містах для ігрової індустрії, Інтернету речей, охорони здоров’я, фінансів та деяких інших секторів.

  1. Softengi

Великі та середні підприємства зі США, Швейцарії, Грузії та інших територій могли б скористатися всіма перевагами ІТ-аутсорсингу в Україні з Softengi. Ця компанія є частиною глобального ІТ-консорціуму зі штаб-квартирою у Києві та кількома філіями за межами країни.

  1. Program-Ace

Хоча це не найбільша українська компанія з аутсорсингу розробки програмного забезпечення, Program-Ace пишається солідною командою з близько 120 фахівців, які завершили не менше 800 проектів в галузі AgriTech, освіти, медіа, розваг тощо. Їх клієнтська база налічує близько 100 компаній з 23 країн.

  1. Itera

Компанія зі штаб-квартирою в Осло надає ІТ-аутсорсингові послуги з Норвегії, Швеції, Данії, Словаччини та, звичайно, України. Її місцева команда з понад 100 фахівців, яка базується в Києві, працює для банківського, страхового, медичного секторів та державних служб.

  1. Softjourn

Походячи з Кремнієвої долини, цей міжнародний розробник забезпечує офшорний/нершорний ІТ-аутсорсинг в Україні та Польщі. За спиною 17 років досвіду та команда з 200+ талантів, яка вже запустила півтисячі проектів по всьому світу.

  1. Artezio

Заснована у 2000 році, компанія розширила свою діяльність на Білорусь та Україну, обслуговуючи клієнтів з Росії, Західної Європи, Ізраїлю, Японії, США та Канади. Вона надає ІТ-аутсорсингові послуги у сферах фінансів, страхування, телекомунікацій, охорони здоров’я та фармацевтики.

  1. DOOR3

Запущена у 2002 році у США, ця компанія також пропонує ІТ-аутсорсинг в Україні через свій київський філіал. Їхня експертиза охоплює незалежні технологічні консультації та розробку програмного забезпечення у сферах роздрібної торгівлі, освіти, страхування тощо.

  1. IT Svit

ІТ-фірма, створена у 2005 році та розташована у Харкові, має досвід у багатьох ІТ-сферах, включаючи інтеграцію систем, великі дані тощо. Маючи лише 65 співробітників, вона надає ІТ-аутсорсингові послуги клієнтам з Європи, Америки, Азії та Австралії.

  1. Sphere Software

Компанія з розробки програмного забезпечення зі штаб-квартирою у США надає доступ до якісного ІТ-аутсорсингу в Україні через науково-дослідні центри у Києві та Харкові. Маючи майже 100 співробітників у всьому світі, вона забезпечує експертизу у розробці програмного та мобільного забезпечення, UI/UX дизайні та блокчейні.

  1. Binary Studio

Історія фірми почалася майже 15 років тому всього з двома розробниками, а потім переросла в офіси у Львові, Києві та Сан-Франциско, де працює понад 50 співробітників. На сьогодні розробник має власну Академію та надає ІТ-аутсорсинг найвищого ґатунку в Україні.

ГОТОВІ СПРОБУВАТИ ІТ-АУТСОРСИНГ В УКРАЇНІ?

Якщо ви хочете бути впевнені, що ваш стартап або ІТ-продукт буде створений на основі найновіших технологій та підходів, ви повинні розпочати співпрацю з українською компанією. Не соромтеся зв’язатися з нами, щоб отримати додаткову інформацію про партнерство з нашою командою. Ми відкриті до нових ідей, проектів та друзів.

Якщо ви плануєте завершити свій проект в рамках встановлених термінів, за розумний бюджет та з відданою командою кваліфікованих професіоналів, зв'яжіться з ELITEX Systems. Ми забезпечуємо повну прозорість процесів співпраці, починаючи з моменту вашого першого звернення. З ELITEX Systems ви отримаєте високотехнологічну експертизу та, в кінцевому підсумку, масштабовані проекти.



На початок