Як укладається бітумна черепиця?

Як укладається бітумна черепиця?

Для покриття покрівлі використовують різні покрівельні матеріали. Вони представлені в асортименті та відрізняються компонентним складом, характеристиками, технологією укладання тощо. 

Затребуваними матеріалами є руберойд та бітумна черепиця. Перед вибором необхідно ознайомитися з перевагами та властивостями. Пластичність, міцність та доступна ціна руберойду - не всі плюси цього покрівельно-гідроізоляційного матеріалу.

Особливості гнучкої покрівлі - відмінні декоративні якості, водонепроникність, економні витрати, багата палітра відтінків, ремонтопридатність, хороша звукоізоляція, простий монтаж бітумної черепиці.

Покроковий процес монтажу бітумної черепиці

Технологія укладання бітумної черепиці включає кілька етапів, а саме:

  • створення вентиляції;
  • облаштування основи покрівлі;
  • підкладковий шар;
  • карнизні гонти;
  • фронтонний звис;
  • ендовий килим;
  • розмітка скатів та монтаж гонту;
  • стикування з розжолобком;
  • монтаж коника.

Дедалі більшим попитом користується бітумна черепиця купити яку можна за вигідними розцінками. Вона буває різних кольорів, геометричних форм та розмірів, що дозволяє легко зробити вибір для створення оригінального дизайну покрівлі.

Перший крок - створення вентиляційної системи даху. Вона складається з каналів для припливу повітря, витяжних та над теплоізоляцією.

Другий крок - основа. Вона має бути рівною та міцною, для цього використовують вологостійкі марки фанери або ОСБ-плиту. Товщина основи має відповідати відстані між кроквами. 

Третій крок - підкладковий шар. Облаштування даху починається з укладання підкладкового шару на торцеві частини, карнизні звіси, гребені та в розжолобках. На пологих площинах підкладковий шар треба укладати по всій поверхні.

Четвертий крок - карнизні гонти. На карнизні звіси укладають металеві планки з напуском 5 см та прибивають цвяхами через кожні 10 см. 

П'ятий крок - фронтонний звис. Кріплення виконується аналогічно карнизній планці, при цьому підкладковий шар повинен виступати на 2 см нижче основи.

Шостий крок - єндовий килим. До основи кріплять спеціальне рулонне покриття покрівельними цвяхами з нанесенням бітумної мастики.

Сьомий крок - розмітка та монтаж гонту.  

Технічні аспекти та поради для якісного монтажу бітумної черепиці

Бітумна черепиця монтаж якої виконаний за технологією прослужить довгі роки. Важливо дотримуватися порад якісного укладання від фахівців.

При створенні основи необхідно залишати зазор близько 4 мм між листами. Це дозволить компенсувати теплове розширення.

Розмітку ската роблять квадратами розміром метр на метр, що надалі спростить вирівнювання малюнка. 

Часті помилки під час монтажу бітумної черепиці та як їх уникнути

Бітумна черепиця технологія монтажу якої досить проста має відмінні декоративні властивості. При укладанні слід використовувати гонти з запасом та з однієї колекції.

Якщо ухил більше 45°, то гнучка черепиця монтаж та кріплення виконується на 6 цвяхів, а не 4. Між гонтами варто залишати зазор у 2 мм. 

Дотримання технології укладання черепиці гарантує міцне, герметичне та довговічне покрівельне покриття з цікавим дизайном.



На початок