Як знайти роботу за кордоном сімейній парі?

Як знайти роботу за кордоном сімейній парі?

Польща є стратегічним та економічним партнером України. Завдяки такій співпраці українським громадянам надається широкий спектр можливостей по працевлаштуванню та розвитку своїх кваліфікаційних навичок.

Особливості працевлаштування сімейних пар

Будь-яка робота в Польщі для сімейної пари має одну особливість – це бажання сумісного співпрацювання. Під цим поняттям розуміється працевлаштування на одне підприємство. Також до основного побажання додається економічний аспект, а саме зменшення витрат на проживання та харчування. Перш за все надання роботи для подружжя  базується на їх кваліфікаційних навичках. Тому більшість вакансій підходить як для жінок так і чоловіків, які шукають роботу окремо. Перелік вакансій для сімейних пар:

  • різноробочі – найчастіше пропонуються вакансії сортувальників, пакувальників, прибиральників на фабриках, заводах або підприємствах;
  • сезонна – це найоптимальніший різновид робіт для сімейних пар, бо така праця не має розмежування на чоловічу та жіночу роботу (до такого виду роботи належить сільськогосподарська праця на полі або в теплицях, будівельна та лісопереробна промисловість);
  • висококваліфікована —  Польща вітає на своїй території медичних фахівців, інженерів, програмістів, архітекторів, для них надаються більш вигідніші умови працевлаштування.

Надання роботи за кордоном емігрантам носить офіційний характер, який завжди підкріплюється відповідним трудовим договором.

Як влаштуватися на роботу в Польщу?

Працевлаштування за кордоном має багато нюансів, які можуть викликати труднощі в багатьох питаннях. Уникнути проблем при оформленні на роботу в Польщі можливо з допомогою кадрових агентств працевлаштування. Компанії здійснюють свою діяльність згідно з чинним законодавством країн та мають відповідні підтверджувальні документи (ліцензія Міністерства соціальної політики України №223). Такі посередники виступають гарантом успішного, безпечного та офіційного працевлаштування. Вони допомагають підготувати усі необхідні документи (закордонний паспорт, віза, страховий поліс, сім-карта), створюють резюме та ведуть його підготовку. Також для більш комфортної адаптації клієнтів складають відповідний маршрутний лист, координують та здійснюють повний супровід до місця роботи. В разі незадоволення або невідповідності вказаним умовам кадрові агентства надають повторно свої послуги на безоплатній основі або по меншій вартості.



На початок