Терасна дошка: ідеї застосування в оформленні ландшафтного дизайну присадибної ділянки

Терасна дошка: ідеї застосування в оформленні ландшафтного дизайну присадибної ділянки

Естетичну привабливість двору біля заміського будинку створюють задля комфортного відпочинку та зручності перебування, тобто територіального доброустрою. Задача, рішення якої треба знайти першочергово, — розподіл на зони та вибір покриття для них. Стрімко зростає популярність натуральних матеріалів у ландшафтному дизайні. Найкращим настилом для веранди, патіо, бесідки або відкритого майданчику буде деревина, саме тому терасна дошка, яку пропонує https://woodmart.ua/ua/terrasnaya-doska/, — це те, що може стати ключовим елементом оздоблення.

Характеристики матеріалу

Садовий паркет буває трьох видів. Його виготовляють із натуральної деревини, але різними способами:

  1. З суцільного масиву сосни або ясеня отримують термодеревину. Це якісний матеріал, міцний, зносостійкий, який не здатний поглинати вологу. Термічна стабільність — одна з переваг, яка сприяє зручності експлуатації. Дошки не будуть піддаватися деформаціям під дією природних факторів.
  2. Масив із пресованої деревини — це матеріал, який має розкішний зовнішній вигляд та високі експлуатаційні характеристики. Він досить міцний та цілком безпечний. Дошки обробляють засобами, які запобігають гниттю та ушкодженню комахами. Безпосередній тривалий контакт із водою може призвести до псування, тому при укладанні треба запобігти таким подіям. Треба дренувати ґрунт під майбутньою спорудою та змонтувати каркас достатньої висоти на випадок паводка.
  3. Деревно-полімерний композит виготовляється з суміші речовин. До складу входять компоненти, що забезпечують високі технічні характеристики цього будівельного матеріалу. Крім подрібненої деревини, включені полімерні домішки та стабілізаційні речовини. Завдяки цьому ДПК стійкий до змін погодних умов, дії ультрафіолетового випромінювання, витримує помірні навантаження.

Декінг — популярний матеріал у ландшафтній архітектурі, що поєднує природні та будівельні компоненти в суцільну композицію. Його вибирають тому, що він швидко монтується на утворений каркас, зручний в експлуатації та потребує мінімального догляду.

терасна доска

У чому перевага облаштування тераси на подвір’ї

Зона з дощатим настилом може виконувати різні функції та додавати деякі переваги. Вона має бути відкритим простором для відпочинку, де припустимо встановити обладнання для приготування їжі та садові меблі, щоб збиратися сімейним або дружнім колом. Тераса може розширювати житлову площу, коли вона поєднана з будинком. Це дуже зручно в теплу пору року. Майданчик, оздоблений декінгом, є частиною ландшафтного дизайну. Він додає кольору та стилю загальному вигляду присадибної ділянки.

Облаштувати терасу варто для того, щоб мати можливість відпочивати, поєднуючись із природою. На майданчику з дерев’яним настилом приємно займатися спортом. Для цього не треба кудись йти, виконувати вправи можна на власному подвір’ї в будь-яку пору року. Територіальний доброустрій — це можливість підвищити якість життя, створюючи затишне та функціональне місце для різноманітної діяльності на відкритому просторі.

Етапи облаштування споруди

Будівництво тераси під ключ від woodmart.ua розпочинається з розробки індивідуального дизайну. Проєкт створюється з урахуванням всіх наявних природних факторів: напрямок вітру, освітлення сонячними променями протягом дня тощо. На етапі консультації зі спеціалістом уточнюють розмір майданчика з дощатим настилом і місце, де він буде розміщуватись. Далі відбуватиметься вибір матеріалів: терасної дошки, освітлення, огорожі та інших елементів, що планується встановити.

Професійний монтаж — це виконання циклу робіт від підготовки ґрунту до встановлення кінцевих елементів, зокрема каркасу, фундаменту, терасної дошки та інших деталей. Підрядник орієнтований на замовника, тому приділяє достатньо уваги щодо його вимог та побажань. Споруда буде оснащена додатковими аксесуарами для стилізації та створення затишку. Після завершення робіт власника ознайомлять із правилами догляду за терасою, щоб підтримувати її бездоганний стан.



На початок