Види підсумків у сучасного військового

Види підсумків у сучасного військового

У сучасного військового має бути хороше екіпірування, яке складається з багатьох елементів. Один із них це армійський підсумок. В ньому військовослужбовець може зберігати та переносити боєкомплект, зброю, документи та особисті речі. Такий аксесуар використовується, як в бойових умовах, так в похідних та побутових умовах, під час тренувань. Хороший вибір різної амуніції для працівників та службовців силових структур є в інтернет-магазині Балістика.

Які бувають підсумки

Тактичне спорядження цього типу може бути розподілене в залежності від того, що саме в них буде переноситись. Є декілька різновидів підсумків, в яких можна зберігати та переносити наступні речі:

  • Магазини. Це підсумки зі спеціальної тканини, в яких переносять зарядженні або використані магазини від зброї. Завдяки ним значно зменшується час не перезарядження зброю. Можуть вміщати одну чи дві обойми. Розміри цих кишень можуть бути розраховані під різні види зброї, в тому числі для АК. Крім того є окремий вид підсумків для магазинів, який розрахований для того, щоби швидко скидати порожню обойму з автомату;
  • Гранати. В них зручно розміщувати ручні або підсвтольні гранати, адже до цих боєприпасів залишається вільний доступ;
  • Набої. Це спеціальні підсумки, які розраховані на зберігання та переміщення однієї коробки набоїв для автоматів та гвинтівок, чи декількох коробок з набоями для пістолетів;
  • Зброя. Вибираються, щоб замінити штатну кобуру для більш легкого вивільнення зброї;
  • Наручники. Це підсумки, які розроблялись для працівників поліції та спецслужб, в яких зберігаються кайданки. 

Тобто мова йде про всі ті речі, які можуть знадобитися для бойового завдання. 

Підсумки для особистих речей та документів

Це спеціальні кишені для розміщення додаткового спорядження, наприклад, припасів води, посуду чи предметів першої необхідності. Також це можуть бути аптечки, чи турнікети, такі моделі можна подивитися тут https://balistyka.ua/ru/pidsumky/dlja-turniketu. Є підсумки для:

  • Фляг або пляшок;
  • Котелка;
  • Телефону;
  • Ліхтарика.

Медичне приладдя, таке як ліки, чи матеріали для перев’язування зберігається у спеціальних медичних підсумках. Окрім того, що в продажу є спеціалізовані аксесуари, також можуть часто зустрічатися універсальні, в яких можуть зберігатися різні предмети.

При виробництві цих товарів використовуються спеціальні синтетичні тканини, які мають покращені властивості. З них можуть виготовлятися зносостійкі підсумки, які не пропускають вологу. Також при виборі слід звертати увагу на фурнітуру, від якої залежить не тільки довговічність, але й зручність використання підсумків.

Де розміщувати підсумки

В залежності від необхідності ці аксесуари можуть закріплятися на плитоносці, бронежилеті чи поясному ремені. Для розміщення використовуються стрічки-липучки. Один елемент знаходиться на підсумку, а поверхня з відповідною частиною на бронежилеті.

Щоб розмістити все необхідне (а у військового це багато нелегких речей) та зручно розподілити їх вагу, використовуються розвантажувальні жилети. Для цього розроблена спеціальна система кріплення, що використовується в багатьох арміях світу – MOLLE. Завдяки ній підсумок чи інші елементи екіпірування можна розмістити на будь-якому зручному місці.

Окрім того що підсумки знайшли широке використання у збройних силах та спецпідрозділах поліції чи СБУ, їх активно використовують мисливці, рибалки та спортсмени. Вони часто використовуються у страйкболі, пейнтболі та інших видах військово-тактичних розваг чи спорті. 



На початок