Переваги маленького холодильника для кухні

Переваги маленького холодильника для кухні

Вибираючи новий холодильник, люди перш за все звертають увагу на велику техніку. Гіганти, які досягають мало не до стелі, мають попит серед покупців, адже можуть розмістити велику кількість продуктів. Проте не завжди вибір таких моделей стає правильним рішенням, особливо для маленьких сімей чи самотніх людей. В цьому разі слід розглянути пропозиції компаній, які виготовляють компактне холодильне обладнання.

Чому недооцінені маленькі холодильники

Невелику побутову техніку найчастіше купують власники маленьких квартир. Якщо на кухні обмаль місця, високий двокамерний холодильник там просто не поміститься. А от компактна техніка не крастиме цінного простору. Часто власники квартир вирішують інтегрувати маленький холодильник у меблі, щоб створити вишуканий інтер’єр у мінімалістичному стилі. Проте економія місця не єдиний плюс цього рішення:

  1. Мобільність. Такі моделі набагато легші за стандартну побутову техніку. Тому їх просто перевозити власним автомобілем (з магазину чи в заміський будинок). Маленький холодильник можна переміщати в різні кімнати, встановлювати на балконі чи в коридорі.
  2. Енергоефективність. Невелика побутова техніка споживає набагато менше електроенергії. На противагу своїм громіздким колегам, мінімоделі не потребують встановлення потужного компресора. Відповідно, люди зможуть економити на рахунках за електроенергію.
  3. Комфорт. Невелику техніку можна використовувати не лише вдома. Такі холодильники часто купують власники бізнесу, щоб забезпечити своїм працівникам належне місце для зберігання обідів та холодних напоїв.
  4. Доступна ціна. Доволі логічно, що вартість маленької моделі в рази нижча за стандартний холодильник. При цьому місткості техніки (40–47 л) цілком достатньо, щоб зберігати в ньому напої та базовий набір продуктів.

Деякі моделі оснащені відсіком з пониженою температурою (щось на зразок морозилки). Завдяки цьому там можна зберігати свіже м’ясо, рибу чи інші продукти, які швидко псуються. Окремо встановлена мінітехніка видає мінімум шуму, тому не створює дискомфорту для мешканців квартири.

Кому підійде маленький холодильник

Таку техніку зазвичай купують люди, які часто переїжджають — наприклад, молоді спеціалісти, яким доводиться винаймати квартиру без меблів. Ідеальним рішенням мініхолодильник стане й для студентів. Він займає мало місця, практично безшумний, не вимагає складного обслуговування. Люди, які проживають самі, зазвичай не потребують техніки на 150–200 літрів. Для зберігання продуктів достатньо компактних моделей. Такі холодильники стануть у пригоді зайнятим особам, які більшу частину дня проводять за межами дому та мало готують. Звучить трохи дивно, проте мінімоделі інколи купують і великі сім’ї. Компактна техніка використовується як додатковий холодильник для зберігання напоїв, закусок або продуктів, які не потребують тривалого зберігання.



На початок