Шпалери на кухню: підбір візерунків та кольорової гами

Сучасна кухня - це вже не просто технічно облаштоване приміщення для приготування їжі, але й стильний затишний простір, в якому приємно перебувати з родиною, влаштовувати вечері з друзями

Шпалери на кухню: підбір візерунків та кольорової гами

Обираючи сучасні шпалери на кухню, дизайнери радять експериментувати з кольорами й візерунками.

Кольори в стилі прованс

Прованс часто називають французьким кантрі, оскільки цей стиль передбачає створення затишного та простого образу, де переважають світлі пастельні відтінки, такі як:

  • світло-блакитний;
  • оливковий;
  • ніжно-рожевий;
  • айворі;
  • світло-сірий тощо.

Таку ж неймовірно різноманітну колекцію шпалер пропонує виробник Vinil у Дніпрі.

Хоча інтер'єр може бути досить насиченим за кольором, він не повинен бути яскравим.

Характерною особливістю провансу є квіткові мотиви і, звісно ж, лавандова тема. Крім того, дуже популярні візерунки, смужки, імітація фрески або традиційні французькі патерни, наприклад геральдична лілія.

Фактури в стилі лофт

шпалери в стилі лофт на кухню

Характерною ознакою стилю лофт є використання ахроматичної палітри, але для більшої виразності можна додати в інтер'єр відтінки деревини, цегли та ефект іржі. Шпалери під будь-яку подібну фактуру можна придбати в інтернет-магазин шпалер від виробника «Vinil». 

Білий колір не є типовим для кухні в стилі лофт, але він оптимальний для невеликих приміщень. А для створення акцентів на білій кухні можна використовувати фрагмент стіни зі шпалерами під червону цегляну кладку. Тож саме можна сказати і про сірий колір, що добре поєднується з будь-якими іншими кольорами. Це дає можливість комбінувати його з яскравішими тонами для створення більш оригінального інтер'єру.

Коричневий колір деревини ідеально вписується в концепцію такого стилю, передає грубість та домашній затишок і робить інтер'єр теплішим і оригінальнішим. Шпалери під дерево чи коричневу кладку будуть ключовим елементом такої кухні.

Стриманість тону в стилі хай-тек

шпалери в стилі хай-тек на кухні

Стиль хай-тек часто пов'язують з мінімалізмом та використанням сучасних технологій. Щоб створити кухню в цьому стилі, можна обрати шпалери з сучасними абстрактними малюнками, геометричними фігурами чи лініями.

Колір має бути стриманим та сучасним. Чорний, білий, сірий та металеві відтінки. Можна розглянути сіру або чорну стіну із сучасним геометричним візерунком або металеві шпалери з малюнками техніки.

Геометричні та абстрактні візерунки підходять ідеально. Як варіант - шпалери з геометричним візерунком або з малюнками техніки, такими як комп'ютерні мікросхеми або розетки.

Який би задум у вас не був, варто експериментувати із кольорами та малюнками, адже емоційність їх поєднання нескінченна, і з кожним варіантом можна отримати новий стиль, нові враження і новий настрій.



На початок