Твідовий жакет: елемент англійського стилю одягу

Твідовий жакет: елемент англійського стилю одягу

Останні сезон-два жіночі піджаки переживають небувалий бум популярності. Як базовий елемент гардероба вона актуальні майже завжди. Але нині на них особливий попит. І класику хочеться розбавити чимось оригінальним, як, наприклад, піджак твідовий. Цей огляд - разом зі стилістами інтернет-магазину Issaplus - ми присвячуємо саме йому. 

Тканина твід - це…

Твідовий піджак жіночий у масову моду вивела незрівнянна Коко Шанель. Вона вимочувала традиційно грубе твідове полотно у спеціальному розчині, щоб зробити його м’якішим і приємнішим. Також вона прибрала комір, трохи вкоротила фасон, додала золоті ґудзики та шовкові вставки, і одразу стало зрозуміло, як виглядати дорого.  

Класичний твід - тканина повністю вовняна із шерсті шотландських овець. Він грубий та брутальний. І, звісно, дорогий. Більш дешевий та масовий варіант - поєднання синтетичних волокон з бавовною. Зустрічається й суцільний поліестер. На вигляд і дотик - це щільний матеріал з рельєфною текстурою, вкритою ворсом. Часто неоднорідно фарбований, наближений до меланжевої техніки. Сам малюнок переплетення може бути у вигляді клітинки, зокрема “пастушої”, “ялинки”, хвиль, геометричним.

Серед переваг: зручність і довговічність, тканина не боїться вологи. Гарно зберігає тепло та не мнеться. Приємна на дотик, не колеться та стійка до механічних пошкоджень - якщо й виникають затяжки, їх легко прибрати, розтягнувши полотно довкола в різні боки. 

Серед недоліків - довго сохне. Не найстрашніше, що може бути. 

Твідовий піджак жіночий теж буває різних моделей. 

Замість класичного жакета (що таке жакет - це більш класичний приталений фасон) можна обрати:

  • двобортний;
  • модель зі шкіряними вставками на ліктях;
  • вкорочені модні піджаки жіночі;
  • без коміра, в тому числі на блискавці;
  • оверсайз тощо.

твидовый жилет

Твідовий піджак: з чим носити

Абсолютно безпрограшний варіант, з чим носити піджак - джинси. Це можуть бути скінні, мамси, просто прямі, кльошовані чи джинси-труби. Ідеальне поєднання на осінь чи весну. 

Стильні жіночі піджаки можна також комбінувати з легінсами, зокрема шкіряними. А до них узути високі жокейські чоботи чи лофери на громіздкій підошві. 

Ну, і, звичайно, штани - ділові, завужені, прямі, широкі і широчезні. Трикотажні і костюмні. Твідовий одяг не визнає тільки одного поєднання - зі спортивним стилем. Решта заслуговує на увагу. 

Що одягнути під піджак ще - безумовно, прості однотонні футболки, шовкові топи, жіночні блузки, водолазки. Грубість жакета чудово поєднується із легкими, невагомим тканинами. 

Це саме стосується і суконь, спідниць. Краще грати на контрасті - тому обирайте моделі у білизняному стилі, трикотажні, приталені, А-крою.

За матеріалами https://issaplus.com/ua



На початок