Звернення до президента

Бердянськ 24
01.03.2011 · 12:46 · переглядів - 1315

Звернення депутатів Бердянської міської ради до Президента України

Звернення до президента

Вельмишановний Вікторе Федоровичу!

Ми – представники громади міста Бердянська Запорізької області, змушені вдруге за останні два місяці звернутися до Вас, як до Гаранта конституційних прав громадян України.

Проблема забезпечення міста питною водою Вам добре знайома. Бердянці пам’ятають Вас, як людину, яка в 2004 році урочисто відкрила довгоочікуваний Каховський водогін, що привів в місто-курорт справжню питну воду. Але, на превеликий жаль, цей водогін так і не запрацював на повну потужність для всього півдня Запорізької області. Напередодні президентських виборів 2010 року Ви знову відвідали  Бердянськ та щиро обіцяли тисячам мешканців міста вирішити проблеми з постачанням в місто  питної води та знизити тарифи на неї.

З метою модернізації систем водопостачання міста-курорта, підвищення якості послуг, економії водних ресурсів та стабілізації тарифів виконавчим комітетом Бердянської міської ради був укладений концесійний договір з ТОВ „Чиста вода – Бердянськ”. Але, на превеликий жаль, концесіонер два роки цинічно не виконує жодного з пунктів договору та умови ліцензії.

Сьогодні з вини керівництва ТОВ „Чиста вода – Бердянськ” місто стоїть перед загрозою знищення системи водопостачання і водовідведення, що особливо небезпечно в курортний сезон, коли населення Бердянська зростає не менше, як втричі та виникає загроза епідемій. Це поставить місто-курорт державного значення на межу екологічної катастрофи.

Борги концесіонера постійно зростають. Так, станом на 17.02.2011р. ТОВ „Чиста вода – Бердянськ” має борг  26,758 млн. грн перед запорізьким КП ЗОР «Облводоканалом» та  ВАТ «Запоріжжяобленерго». І це за умов стабільної сплати споживачами за отримані послуги з водопостачання та водовідведення. Куди зникають гроші, нам невідомо. Крім того, тарифи на водопостачання і водовідведення у Бердянську залишаються одними з найвищих в Україні.

Як наслідок боргів концесіонера за отриману воду, КП ЗОР «Облводоканал» обмежив надання дніпровської води лише 25% від потреби міста. Бердянськ фактично отримує воду, яка за багатьма показниками непридатна для використання і може надаватись в місто як технічна, лише у випадку надзвичайних ситуацій та аварій на Каховському водоводі.

Крім того, нам відомо, що концесіонер поставив майно громади, яке передано йому в концесію, на свій баланс, чим, фактично, привласнив його з метою подальшого штучного банкрутства з наступною реалізацією цього майна.

Шановний пане Президент!

Згідно зі статтею 50 Конституції України: „Кожен має право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди”.

На жаль, звернення до всіх владних інстанцій та правоохоронних органів з проханням допомоги у вирішенні цих проблем не дали жодного результату. Наше попереднє звернення до Вас призвело лише до того, що Генеральна прокуратура повідомила міського голову Бердянська, що питання знаходиться на контролі. Іншого дієвого реагування не було.

Спроби міської ради розірвати концесійну угоду в судовому порядку виявилися марними. На цей час справа №21/252/10 про розірвання концесійного договору знаходиться у Вищому Господарському суді України, який 9 березня фактично вирішить питання екологічної безпеки та здоров’я жителів цілого міста та відпочиваючих.

Ми, депутати Бердянської міської ради – представники громади – просимо Вас як Гаранта Конституції, узяти під особистий Президентський контроль законне та справедливе вирішення цієї проблеми.

З повагою,

Міський голова                                         Бакай Олексій Анатолійович

Секретар міської ради                              Проскурницька Ірина Миколаївна

За дорученням шостої сесії міської ради шостого скликання від 24.02.2011 р.




Останні новини Бердянська
вчора, 29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок