ДАЙТЕ КАВУ «НА ХАЛЯВУ»

Бердянськ 24
01.04.2012 · 20:22 · переглядів - 2359

Не минуло ще двох місяців, як діє у нашому університеті акція «Візьми, якщо хочеш. Віддай, якщо можеш».

ДАЙТЕ КАВУ «НА ХАЛЯВУ»

кофеСтуденти усіх факультетів мали змогу на собі випробувати те, що в Європі вже давно користується великим попитом. Кожен бажаючий міг вгоститися «безкоштовною» склянкою кави та чаю, порцією смачного борщу чи супу, а також салатом, котлетою і кексом. Хочеться зауважити, що на стільки різноманітне меню доступним було не завжди, бо деякі найкмітливіші студенти встигали першими використати можливість «безкоштовного» обіду ще на перших перервах.

Декому, мабуть, цікаво, на скільки ж ця акція користується попитом. А ось вам деяка статистика: загалом, з 25-го січня, голодними студентами було знищено близько 80-ти порцій кави, 57 порцій чаю, 45 тарілок борщу, 20 – солянки та 15 – супу. Також з меню пішли: салат, його не стало близько 20-ти порцій, і десь по 10 – 15 котлет та кексів.

Як ви встигли помітити, найпопулярнішою «халявою» все ж таки залишається «підвішена» кава. Недарма, в оригіналі цієї акції подарувати комусь, чи одержати безкоштовно можна було тільки кавові напої.

Суть проекту, створеного в БДПУ – є допомога тим хто її потребує, та підвищення настрою відвідувачів їдальні приємним безкоштовним «подаруночком». Але з перших же днів знайшлися студенти, які навчилися вправно брати перше, друге, третє з «підвішеної дошки». І так продовжували з дня в день.

Тож дуже хочеться дізнатися думки самого автора ідеї створення цієї акції у нашому ВУЗІ – редактора газети БДПУ Степана Гериліва щодо цього:

- Звичайно, що нікому не шкода ні філіжанки кави чи миски борщу, та коли мені почали скаржитись працівники їдальні на одну «блатну гоп-компанію халявників», що майже не щодня прибігали з підносами за дармовим першим - другим та компотом, то прийшлось терміново вдаватись до радикальних заходів: встановлені приховані відеокамери дали мені можливість мати «фейси» всіх найголодніших студентів БДПУ і найближчим часом їхні світлини будуть прикрашати те тільки стіни студентської їдальні з промовистим нарисом: «Вічно голодні!»… Та з іншого боку, я щиро тішуся, що все-таки більшість студентів та викладачів правильно зрозуміла саму суть ідеї і невдовзі випиту «підвішену каву» мірятимемо відрами, а спожиті борщі та солянки – казанами. І це тішить!!!

Ще однією цікавою ідеєю Степана Миколайовича, було повісити у їдальні біля магнітної дошки, блокнот скарг та пропозицій. Але як з'ясувалося згодом, відгуки від студентів були тільки позитивні. Також знайшлося декілька студентів, котрі висловили свої думки особисто мені.

кофе

Ліза Товстоног, студентка інституту філології та соціальних комунікацій:

- На мою думку, акція "Підвішена кава" – це можливість звикнути жити за чужі кошти, не хай навіть в такому малому проявленні. Адже частіше за все, студенти які беруть ті чи інші страви безкоштовно, ніколи не залишають свої кошти. Мені здається, що привчити людину до «халяви» набагато простіше, ніж пояснити що все має свою ціну.

Марина Петренко, студентка факультету освітніх інженерно-педагогічних технологій:

- Я вважаю що це була гарна ідея провести таку акцію, бо завдяки їй люди мали змогу поділитися з малозабезпеченими, подарувати їм частинку свого тепла. Та й взагалі зробити приємно своїм близьким та друзям, або зовсім

незнайомим людям. На мою думку це виявилось дуже цікаво та корисно і, авжеж, актуально.

Карина Кара, студентка інституту філології та соціальних комунікацій:

- Ця акція актуальна в нашому університеті і судячи з того, що к завершенню учбового дня, на дошці немає жодної фішки, то вона також і неймовірно популярна! Думаю, це не погана допомога студентам. Добре було б, якщо кожен університет України провів таку акцію.

Анастасія Мітєва, студентка інституту психолого-педагогічної освіти та мистецтв:

- Почувши про акцію у нашій їдальні, мені спочатку це здавалось трошки дивним, та було якось незручно просити дати безкоштовну каву, або щось інше з їжі. Але потім я зрозуміла, що причин соромитися цього нема, адже коли нема грошей і хочеться їсти, можна взяти щось з переліку їжі, а через деякий час повернути, аби інші студенти, яким це зможе допомогти, могли б скористатися такою чудовою пропозицією. Тому я хотіла б виразити велику подяку всім людям, які задіяні в організації цієї акції, адже це, хоч в якомусь сенсі, полегшує життя студентам.

Руслан Алієв, студент інституту філології та соціальних комунікацій:

- Я в захваті від акції, бо вона дає можливість студентам, зі скрутним матеріальним становищем, харчуватися безкоштовно. Ця проблема буде завжди актуальною, через те, що їсти буде хотітися завжди. Пустий гаманець тепер не проблема, бо в нас є ця чудова акція і щедрі люди, яким в даний момент було не шкода купити щось зайве.

На останок, від себе хочу подякувати тим, хто інколи купляє зайву порцію кави чи чогось іншого. Один такий добрий вчинок з вашого боку, створить для іншого гарний настрій і приємні емоції у продовж всього дня.

Автор: Максим Саєнко, кореспондент газети «УС»




Останні новини Бердянська
сьогодні, 27 квітень, субота 2024
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок