Запобігання ВІЛ/СНІД в Бердянській виправній колонії № 77

Бердянськ 24
02.08.2012 · 16:35 · переглядів - 2358

26 липня, представниками обласного центру ВІЛ–СНІД на базі медичної частини Бердянської виправної колонії № 77 було проведено забор крові засуджених з метою виявлення ВІЛ.


Захворювання на ВІЛ/СНІД відомо людству понад двадцяти років. Рівень інфікування ВІЛ і темпи поширення епідемії в світі, як свідчать дані епідеміологічного нагляду, є досить високими. За наявними соціологічними даними, населення України добре поінформовано про існування епідемії, основні шляхи передачі ВІЛ і засоби його попередження. Проте кількість нових випадків інфікування продовжує стрімко зростати. Кількість інфікованих ВІЛ збільшується не лише серед так званих груп підвищеного ризику, зокрема споживачів ін’єкційних наркотиків, працівників комерційного сексу, але й серед загальної популяції населення. Вочевидь просвіта щодо ВІЛ/СНІД як засіб профілактики має свої обмеження. Між тим без інформації не можливо усвідомлення реальних ризиків інфікування, формування сталої мотивації та навичок безпечної в контексті епідемії поведінки, толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих, тобто наступних кроків, які свідчать про успішність відповіді на епідемію.

Протягом останніх років українською державою активно впроваджувалося чимало просвітницьких програм і проектів, спрямованих на попередження ВІЛ/СНІД серед різних цільових груп. Тому для розробки оптимальної інформаційної стратегії важливо проаналізувати їх наслідки, визначити проблемні місця, неефективні або морально застарілі методи подачі інформації, отримати щодо цього експертні оцінки.

Виправні заклади Державної пенітенціарної служби України, де, як в краплині води, збігаються та загострюються всі без виключення соціальні проблеми та негаразди, знаходяться на «передовій» уваги органів влади всіх рівней, у тому числі в питаннях стосовно профілактики ВІЛ/СНІДу.

26 липня, в рамках виконання Обласної програми з попередження смертності від ВІЛ–асоційованих захворювань та СНІДу, представниками обласного центру ВІЛ–СНІД на базі медичної частини Бердянської виправної колонії № 77 було проведено забор крові засуджених з метою виявлення ВІЛ. За власним бажанням кожний засуджений установи мав можливість бути обстеженим на ВІЛ безкоштовно, із проведенням до та після тестової консультації. Бажаючих пройти обстеження виявилось майже 200 осіб, серед яких особи, що в минулому вживали наркотичну речовину ін’єкційним шляхом.

В Бердянській виправній колонії, за словами виконувача обов’язків начальника медичної частини Ігоря Миколайовича Візенкова, проблеми смертності від ВІЛ–СНІД не існує. Особи, які перебувають на обліку з приводу цього захворювання, проходять обстеження на СД клітини та вірусне навантаження з періодичністю раз на квартал. В разі виявлення опортуністичних захворювань проходять необхідний курс лікування в медичній частині установи, деякі особи проходять курс ПРТ.

Самі засуджені вважають, що проходження подібного обстеження на ВІЛ є вкрай необхідним. Особливо це стосується осіб, що були споживачами ін’єкційних наркотичних засобів та тих осіб, що тривалий час відбувають покарання в установах виконання покарань.

На знімку: начальник медичної частини БВК-77 Візенков І.М.: «З метою недопущення раптової смертності серед засуджених та якісного лікування,

На знімку: начальник медичної частини БВК-77 Візенков І.М.: «З метою недопущення раптової смертності серед засуджених та якісного лікування, подібні обстеження просто необхідні. Профілактика захворювань – одна із найважливіших задач медичної служби установи».

На знімку: засуджені установи адекватно оцінюють необхідність проведення обстеження на ВІЛ.

На знімку: засуджені установи адекватно оцінюють необхідність проведення обстеження на ВІЛ.

Автор: Офіцер зв’язків з громадськістю та ЗМІ БВК-77 - Васильчук С.Д.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок