В Бердянській виправній колонії № 77 відсвяткували Свято Першого дзвоника

Бердянськ 24
06.09.2012 · 13:03 · переглядів - 2092

3 вересня в Бердянській виправній колонії № 77, як і по всій країні раніше, 1 вересня, з нагоди Дня знань відбулося свято Першого дзвоника.

В Бердянській виправній колонії № 77 відсвяткували Свято Першого дзвоника

Начальник установи майор внутрішньої служби Воронін М.В., заступник начальника із соціально-виховної та психологічної роботи капітан внутрішньої служби Чуваков С.В. у своїй повсякденній діяльності плідно працюють над втіленням у життя Концепції розбудови Державної пенітенціарної служби України, яка, насамперед, передбачає функціонування служби як системи європейського типу, підвищення її соціальної ефективності в умовах суспільної трансформації сучасної української держави, зміцнення правопорядку, вдосконалення процесу реінтеграції засуджених у суспільство після звільнення, всебічної допомоги у поліпшенні умов для розвитку їх корисних якостей.

Керівництво служби соціально-виховної та психологічної роботи БВК-77 на чолі з Чуваковим С.В. щоденно займається організацією та проведенням просвітницьких, соціально-виховних і культурних заходів із засудженими установи. Своїм головним завданням Сергій Вікторович бачить їх підготовку до самостійного життя на волі, тому не втомлюється повторювати підлеглим офіцерам (начальникам відділень) і практичним психологам, безпосередньо засудженим, що кожна людина, яка звільнюється з колонії, в сучасних умовах повинна мати добру освіту, фах, належні професійні навички та вміння.

в колонии

Особливістю спецконтингенту Бердянського виправного закладу є доволі молодий вік засуджених, які відбувають покарання – 18-22 роки, та втрата багатьма з них соціальних зв’язків. Доволі значна кількість засуджених не має повної середньої освіти, окремі засуджені взагалі не мають навіть базової середньої освіти. Переважна більшість із вказаної категорії хлоп’яків не мають професії, а деякі й жодного дня трудового стажу. Тому тільки через просвітницьку і виховну роботу з цією категорією осіб можливо сформувати якісні зміни у свідомості засуджених, привити їм навички самокерованої правослухняної поведінки. Саме через навчання можливо закласти моральні цінності особам, які схибили у житті та за вироками судів тимчасово перебувають у місцях позбавлення волі, змінити їх світогляд, повернути в суспільство повноцінних громадян.

Найважливіше місце у втіленні в життя вказаних вище державних завдань належить освітнім закладам, які функціонують в Бердянській виправній колонії: філії Бердянської вечірньої змінної школи № 1 м. Бердянськ і Бердянського навчальному центру № 77 (ПТУ) Управління освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації.

На виконання вказаних завдань по завершенні 2011/2012 навчального року в установі було видано свідоцтва про отримання базової середньої освіти та атестати про повну середню освіту.

Колония 77

Навчальний центр (ПТУ) підготував 178 фахівців, у тому числі: 30 токарів, 30 електрозварників, 30 майстрів з пошиття одягу, 88 будівельників.

В новому 2012/2013 навчальному року освітяни установи переповнені рішучості продовжити свою вкрай важливу діяльність “сіяти” в душах молодиків, які тимчасово опинилися за гратами, розумне, добре, вічне.

Тому вже традиційно в Бердянській виправній колонії пролунав Перший дзвоник, який покличе в добре відремонтовані навчальні класи та учбові лабораторії 76 учнів 8, 9, 10, 11 класів філії Бердянської вечірньої школи та слухачів навчального центру установи, які опановиватимуть професійні таємниці за 6 фахами.

З Днем знань вас, шановні викладачі!

Щиро бажаю успіхів на шляху до знань усім, хто 1 вересня взяв до своїх рук книжки та олівці.

Ю.В.Гонтарь, відповідальний співробітник Державної кримінально-виконавчої служби




Останні новини Бердянська
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок