У Бердянську пройшли урочистості, присвячені 70-річному ювілею з дня створення УПА

Бердянськ 24
13.10.2012 · 12:21 · переглядів - 1952

12 жовтня у Центрі дитячої та юнацької творчості відбулося урочисте засідання,присвячене 70-річчю з дня створення УПА.

У Бердянську пройшли урочистості, присвячені 70-річному ювілею з дня створення УПА

упаОрганізатором заходу виступила Рада національно-патріотичного виховання .На заході відбувся показ анонсу фільму режисера Загоруйка «Служба безпеки ОУН.Закриті двері»,також було переглянуто показові виступи козацького бойового мистецтва «Спас».Для гостей співала єдина на всю Запорізьку область академічна хорова капела «Промінь»(керівник «свободівець» Іванченко І.І.).

Виступали також два ветерана:ветеран Другої Світової Хоменко Олексій Омелянович та ветеран ОУН, «свободівець» Халявко Микола Олексійович.Символічним жестом доброї волі було примирення цих двох ветеранів.Кожен із них розповів про те,що найбільш запам’яталося з часів війни.

У своїй промові голова Бердянської «Свободи»,кандидат у народні депутати  Зореслав Кумпан розповів,як «Свобода» з 2005 року проводить у Києві марші за визнання ОУН-УПА воюючою стороною.І цей виборчій рік не буде виключенням. «Саме завдяки нашій наполегливій методичній роботі колишній президент України Ющенко присвоїв звання Героя України Степану Бандері та Роману Шухевичу.У Верховній Раді наступного скликання ми визнаємо ОУН-УПА воюючої стороною.Залишилося чекати небагато. Ми вже йдемо»-сказав Зореслав.

Прес-служба Бердянської міської організації ВО «Свобода».




Останні новини Бердянська
вчора, 9 травень, четвер 2024
8 травень, середа 2024
7 травень, вівторок 2024
6 травень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок