"Іронії долі" бути! Нацрада не каратиме за показ радянського кіно

Бердянськ 24
28.12.2015 · 13:49 · переглядів - 859

Національна рада, здійснюючи моніторинг телеканалів, братиме до уваги наявність державного посвідчення на право демонстрування фільмів

"Іронії долі" бути! Нацрада не каратиме за показ радянського кіно

Як йдеться на сайті відомства, прокатні посвідчення більшості фільмів, про трансляцію яких у Новорічні свята останнім часом говорили ЗМІ, Держкіно не відкликало. Це стосується і стрічки "Іронія долі, чи з легкою парою", де одну із ролей грає Валентина Тализіна, яка потрапила до "чорного списку" від Мінкульту України.

Дозволи на право демонстрування фільмів надає Держкіно, керуючись рішеннями своєї експертної комісії, яка аналізує фільми і серіали щодо їх відповідності вимогам законів України. Національна рада вживатиме відповідних заходів у тому разі, коли таких посвідчень у фільмів чи серіалів не буде.

Стосовно осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, регулятор керуватиметься тільки офіційно отриманими від Міністерства культури України документами.

Як відомо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення напередодні свят в черговий раз нагадала програмним директорам українських телеканалів про існування заборонених фільмів, а також діячів культури, внесених до "чорних списків".



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок