Бердянський морський торговельний порт спростовує інформацію про завищення цін при проведенні тендеру

Бердянськ 24
20.01.2016 · 09:29 · переглядів - 1672

12 січня 2016 року на інформаційному ресурсі «Наші гроші. Запоріжжя» було розміщено статтю «Агрінол» з орбіти Пономарьова дорого продав порту мастил, розігравши тендер з власними дилерами», яку того ж дня  було розміщено на сайті Brd24.com

Бердянський морський торговельний порт спростовує інформацію про завищення цін при проведенні тендеру

Вважаємо, що вказана стаття містить інформацію, що не відповідає дійсності та вводить читача в оману в частині здійснення процедур тендерних закупівель, які проводяться ДП «Бердянський морський торговельний порт» та цін, за якими було укладено угоду.

У статті, зокрема, стверджується, що ДП «Бердянський морський торговельний порт» придбало паливно-мастильні матеріали за результатами тендеру між двома, якось пов’язаними між собою учасниками, за завищеними, порівняно з «риночними» цінами.

В якості доказу цієї інформації наведено данні з сайту однієї фірми, яка займається виключно торгівлею та перевезеннями паливно-мастильних матеріалів, з цінами, діючими з 15 січня 2016 року. Зрозуміло, що такі данні неможливо вважати такими, що відбивають дійсно ринкові ціни, які складаються з десятків пропозицій як виробників, так і посередників та існуючого попиту.

Нагадаємо, що розкриття пропозицій відбулось 04.12.2015 р., а угоду, про яку йдеться, було складено 21.12.2015 року. Як доказ недостовірності наданої читачам інформації, пропонуємо Висновок про результати цінового моніторингу за 14.12.2015 р.,зроблений Бердянським невідокремленим відділенням Запорізької торгово-промислової палати про середні ринкові ціни на продукцію, яка стала предметом тендеру, на час його проведення (Додаток 1).З нього вбачається, що більшисть позицій тендеру було придбано за цінами, близькими до мінімальних на ринку, а в деяких випадках, навіть нижчими за мінімальні.

Документ

Також повідомляємо, що підприємство, на ціни якого посилається автор статті, не було учасником тендеру, не надало ДП «Бердянський морський торговельний порт» свою пропозицію з відповідними запропонованими цінами, яка б відповідала всім вимогам законодавства про державні закупівлі і, безумовно, була б розглянута. Будь-яка фізична чи юридична особа України має можливість отримати інформацію про тендерні закупівлі, які проводить ДП «Бердянський морський торговельний порт» з відкритих джерел та прийняти участь у процедурі торгів, виконавши вимоги законодавства.

Наголошуємо, що тендерний комітет ДП «Бердянський морський торговельний порт» проводить процедуру державних закупівель у повній відповідності до діючого законодавства України й буде це робити в подальшому.

Адміністрація ДП «Бердянський морський торговельний порт»




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок