ДСНС попереджає про суттєве погіршення погодних умов в Україні

Бердянськ 24
24.03.2016 · 11:38 · переглядів - 1179

В Україні 24-25 березня очікуються складні погодні умови, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій

ДСНС попереджає про суттєве погіршення погодних умов в Україні

«Зокрема, 24 березня на Прикарпатті, а також на території Вінницької, Черкаської, Київської, Полтавської, Чернігівської та Сумської областей сильний мокрий сніг, утворення снігового покриву висотою 10-15 см, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. У південних, східних областях, на Кіровоградщині, Дніпропетровщині сильні дощі, в Криму та Приазов'ї окремі грози», — йдеться у повідомленні.

25 березняв Україні, крім західних областей, очікується посилення вітру до 15-20 м/с, поступове послаблення та припинення опадів і явищ.

ДСНС закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці.

«Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження», - рекомендують у службі..

У зв’язку з цим, водіям варто обмежити користування власним автотранспортом та по можливості не вирушати на далекі відстані, особливо до регіонів, у яких очікується ускладнення погодних умов, зазначили у ДСНС.

«Водіям слід пам’ятати, що під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Звертайте особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці», — йдеться у повідомлення.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок