У Бердянську створюються 6 мобільних груп для перевірки фактичного місця проживання взятих на облік переселенців

Бердянськ 24
29.03.2016 · 12:39 · переглядів - 2274

Бердянським міським відділом головного управління Служби безпеки України у Запорізькій області була проведена робота, у рамках якої виявлено механізм протиправного отримання соціальних виплат.

У Бердянську створюються 6 мобільних груп для перевірки фактичного місця проживання взятих на облік переселенців

Група осіб налагодила механізм взяття на облік та оформлення виплат та допомог внутрішньопереміщеним особам, які фактично не перебувають на українській території. Процвітає так званий “пенсійний туризм”. Згідно закону допомогу для вимушених переселенців можуть отримувати тільки ті, хто виїхав на підконтрольну Україні територію, і хто зареєстрований у відповідному порядку.

Щоб ліквідувати схеми, коли кошти українського бюджету, призначені для соціального захисту переселенців, потрапляють у кишені недобросовісних чиновників чи терористів, у Бердянську створюються 6 мобільних груп для перевірки фактичного місця проживання взятих на облік переселенців. Організаційні моменти щодо створення та роботи цих груп обговорили на робочій нараді у виконкому, яка відбулася під керівництвом міського голови Володимира Чепурного.

Згідно з розпорядженням міського голови до складу мобільних груп увійдуть спеціалісти адміністративного відділу виконкому, центрів громадських ініціатив, співробітники Бердянського міського відділу головного управління Національної поліції у Запорізькій області, Бердянського міського відділу головного управління Служби безпеки України у Запорізькій області, Бердянського міського відділу управління Державної міграційної служби у Запорізькій області, Бердянського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України, представники ОСББ, КП “Житлосервіс-2а”, ТОВ “КК “Коменерго-Бердянськ”, голови вуличних комітетів та волонтери.

Ці мобільні групи перевірять більше п’яти тисяч переселенців, які перебувають на обліку в Єдиній інформаційній базі ВПО за результатами перевірки у Бердянську та отримують виплати і допомоги. У випадку, якщо людина не проживає по вказаній під час реєстрації адресі, оформляється відповідна довідка, на підставі якої будуть призупинені усі виплати.

“Такі перевірки будуть постійними — наголосив міський голова Володимир Чепурний. - Вони будуть ретельними і у рамках закону. Ми не допустимо у Бердянську корупційних та злочинних схем”.

Слід зазначити, що реальним переселенцям не потрібно хвилюватися. Якщо станеться помилка, виплату відновлять з моменту її призупинення. Справжні переселенці не втратять свої соціальні виплати. Але кошти, які виділяє держава на соціальні виплати вимушеним переселенцям, повинні надходити саме їм.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок