Володимир Безверхий та Володимир Страшной – Почесні громадяни Бердянська

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.07.2017 · 14:04 · переглядів - 1187

На позачерговій сесії міської ради, депутати присвоїли звання Почесного громадянина Бердянська – Володимиру Безверхому та Володимиру Страшному.

Володимир Безверхий та Володимир Страшной – Почесні громадяни Бердянська

Володимир Безверхий – депутат Бердянської міської ради VI-VII скликань. Володимир Страшний був ініціатором відкриття в м. Бердянську спеціалізованої міської стоматологічної поліклініки, яку очолював з липня 1982 року по лютий 2014 року. Депутатський корпус в повному складі підтримав запропоновані кандидатури. 

Біографічна довідка Безверхий В.П.

Безверхий Володимир Петрович народився 23 серпня 1947 року в сім’ї військовослужбовців в місті Бердянську Запорізької області.

Після закінчення школи № 15 міста Бердянська, навчався у Всесоюзному заочному інституті за спеціальністю „Інженер в галузі інформатики та економіки”, який закінчив у 1986 році.

Трудову діяльність розпочав з 1964 року на заводі «Азовкабель». Пізніше працював на заводі «Південгідромаш», трикотажній фабриці, міжрайбазі. Був заступником директора Бердянського заводу залізобетонних виробів № 4, головою правління ВАТ «Бердянський завод залізобетонних виробів», директором ТОВ «Бердянський завод залізобетонних виробів». На даний час працює заступником голови правління Приватного акціонерного товариства «Бердянський райагропромпостач» з питань зв’язків з громадськістю.

За час своєї трудової діяльності Безверхий Володимир Петрович зарекомендував себе ініціативним, кваліфікованим фахівцем, здібним організатором, досвідченим керівником, який працював на перспективу та вніс вагомий особистий внесок у позитивне вирішення питань соціально-економічного та культурного розвитку м. Бердянська. Очолювані ним колективи стабільно працювали.

Володимир Петрович бере активну участь у громадському житті міста, є лідером Бердянської міської організації ПП «Соціалісти».

Він - депутат Бердянської міської ради VI і VII скликань, голова постійної комісії міської ради з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин та екології. Секретар Бердянської міської ради (2012-2013 рр.)

Постійно допомагає в вирішенні соціальних питань мешканцям міста, особливо людям похилого віку, ветеранам війни, праці, багатодітним та малозабезпеченим родинам.

Безверхий В.П. постійно підтримує зв'язок з трудовими колективами, громадськими організаціями, виборцями, виконуючи їх доручення, постійно вивчає потреби територіальної громади, безпосереднє бере особисту участь у їх вирішенні.

Активно співпрацює з радами мікрорайонів РТС і АКЗ, головами вуличних комітетів та ОСББ.

Завдяки багаторічній кропіткій роботі Володимира Петровича в районах РТС і АКЗ відновлено вуличне освітлення, проведено ремонт покрівель та благоустрої територій в ОСББ, встановлені дитячі майданчики, автобусні зупинки.

Безверхий В.П. - постійний помічник і меценат дитячих організацій ЦДЮТ, клуба «Сучасник», КДЮТ «Зоряний», КЮМ «Азовець», Центру спортивного туризму та інших, які отримують допомогу на оновлення обладнання, спортивного інвентарю і музичних інструментів для розвитку дитячої творчості та спорту.

Протягом багатьох років Безверхий В.П. - голова, зараз - почесний голова федерації вітрильного спорту м. Бердянськ. Професійно займається спортом: майстер вітрильного спорту. Постійно займається розвитком Бердянського вітрильного спорту серед дітей молоді та дорослих. Володимир Петрович капітан яхти «Амазонка».

У 2007 році, з нагоди 180-річного ювілею Бердянська, був присвячений похід яхти «Амазонка» на чолі з капітаном Безверхим В.П., який стартував 1 червня. Завдяки  походу яхти, про місто Бердянськ дізналися в Греції, Болгарії, Франції та інших країнах.

Основні життєві принципи Володимира Петровича –людяність, поважне ставлення до людей, вирішення їх життєвих проблем. За це його заслужено поважають жителі рідного міста.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію та вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток міста Бердянська Безверхий В.П. відзначений виконавчим комітетом Бердянської міської ради. Він нагороджений медаллю «За вагомий внесок у розвиток міста Бердянська», «Почесний орден міста Бердянська». За активну участь у будівництві храму Святого Пантелеймона Цілителя нагороджений орденом православної Церкви «Преподобного Нестора Літописця».

Про присвоєння звання „Почесний громадянин міста Бердянська” Безверхому В.П. порушують клопотання: громадська організація Бердянський скаутський центр „Відкрите серце” № 149 від 29.06.2017, рада ветеранів вчителів та працівників дошкільних та позашкільних закладів міського відділу освіти (протокол засідання №3 від 03.07.2017), рада первинної організації ветеранів заводу „Азовкабель” (протокол засідання №3 від 26.06.2017) та почесний  член  президії  Бердянської  міської  ветеранської організації Антонов Г.М.

Біографічна довідка Страшной В. Я. 

Страшний Володимир Якович народився 14 травня 1950 року в селище Ольховчик Шахтарського району Донецької області.

Навчався у Донецькому медичному інституті за спеціальністю „Стоматологія”, який закінчив в 1973 році і почав трудову діяльність лікарем-стоматологом-хірургом у 1975 році у стоматологічному відділенні Бердянської міської лікарні.

 Страшний В.Я. був ініціатором відкриття в м. Бердянську спеціалізованої міської стоматологічної поліклініки, яку очолював з липня 1982 року по лютий 2014 року. За цей час ним створена з стандартної стоматологічної поліклініки високо розвинута установа АТ «Бердянська міська стоматологічна поліклініка».

Як талановитий керівник, він, один із перших в регіоні, впровадив у стоматологічну практику нові методи господарювання, що дали можливість надавати послуги населенню від екстра-класу до виконання соціального замовлення. Незважаючи на складні економічні умови, ним збережена і розвинута структура надання стоматологічної допомоги соціально-незахищеним верствам населення. Поряд з цим, постійно проводяться реконструкції та оновлення матеріальної технічної бази для покращення умов надання мешканцям міста стоматологічної допомоги.

Страшний Володимир Якович зумів згуртувати навколо себе колектив однодумців, які допомагають втілювати в практику новітні досягнення в стоматології. АТ«Бердянська міська стоматологічна поліклініка» під його керівництвом постійно отримувала високий рівень акредитації.

Страшний В.Я. має вищу категорію за фахом стоматолог-хірург та вищу категорію з спеціальності «Організація та управління охороною здоров’я». Постійне прагнення удосконалення та поглиблення знань спонукало його як керівника до того, щоб його підлеглі також підвищували свій професійний рівень. Працівники АТ «Бердянська міська стоматологічна поліклініка» є постійними слухачами курсів вдосконалення у навчальних центрах не тільки в межах України, а й за кордоном.

Як головний стоматолог міста Бердянська, Страшний В.Я. став ініціатором створення Бердянської Асоціації стоматологів, а колеги виявили довіру і обрали його її керівником.

Страшний В.Я. приймав активну участь у громадському житті міста. Обирався депутатом міської ради трьох скликань.

Був головою постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту. Очолена ним комісія вела активну роботу з реформування лікувальних закладів, поліпшення системи медичного обслуговування та соціального захисту дитячого та дорослого населення міста.

У 1989 році наказом Міністра охорони здоров’я СРСР Страшний В.Я. нагороджений значком «Відмінник охорони здоров’я».

У 2007 році присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України».

У 2007 році Запорізькою обласною державною адміністрацією нагороджений медаллю «За розвиток Запорізького краю».

У 2010 році нагороджений Почесним орденом міста «За вагомий особистий внесок у розвиток міста Бердянська», Почесною грамотою Президії обласного комітету профспілки працівників охорони здоров’я України та Почесною грамотою Запорізької обласної федерації роботодавців.

У 2012 році Страшний В.Я. отримав Подяку від Президента Асоціації стоматологів України.

У 2013 році був нагороджений Почесними грамотами від Департаменту охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької обласної федерації роботодавців.

Нагороджений Почесною грамотою Міністерства охорони здоров’я України «За вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоров’я та високий професіоналізм».

Колектив приватного акціонерного товариства «Бердянська міська стоматологічна поліклініка» порушив клопотання про присвоєння звання „Почесний громадянин міста Бердянська” Страшному Володимиру Яковичу.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок