Центр зайнятості розповів про нелегальні трудові відносини

По матеріалам центра занятости
02.08.2017 · 15:29 · переглядів - 1197

Центром зайнятості проведено семінар на тему «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці»

Центр зайнятості розповів про нелегальні трудові відносини

В  рамках всеукраїнської інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми фахівцями Бердянського центру зайнятості 02.08.2017 року було організовано та проведено семінар на тему «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». На захід була запрошена Донцова Вікторія -  головний спеціаліст Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Партнерські відносини  між організаціями тривають з 2015 року, після  підписання  меморандуму про співпрацю.

На семінарі були розглянуті питання:

  1. Трудова міграція: ключові поняття, види міграції
  2. Стан трудової міграції в Україні
  3. Торгівля людьми як глобальна проблема
  4. Переваги та ризики трудової міграції
  5. Законодавство  у сфері протидії торгівлі людьми
  6. Дитяча праця в Україні: сутність, шляхи вирішення.

В свою чергу Донцова Вікторія висвітила тему «Що потрібно знати тим, хто планує працювати в ЄС».

На сьогодення ці питання дуже актуальні для громадян  України.. А  проведення таких спільних заходів допомагають українцям ставати більш обізнаними в питаннях законодавства.

Тим більш, що названі організації надають послуги безоплатно.

Наприкінці зустрічі, під час жвавого обговорення  та підведення підсумків,слухачі семінару висловили подяку та побажання організовувати такі заходи постійно. 

З початку року було проведено 20 семінарів  з відповідної  тематики , на яких 211 осіб із числа безробітних отримали корисну інформацію та мали змогу подивитися відеоролики  « Життя на продаж», « Проблеми нелегальної трудової міграції в Україні».

Така форма інформаційно  – просвітницької роботи дає змогу громадянам України уникати помилок при виїзді за межі України. Та надає контактну інформацію організацій , до яких слід звертатися, якщо проблеми вже виникли.

Провідний фахівець з профорієнтації
Корнієнко О. В.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок