Річниця створення - міністерство доходів і зборів

Бердянськ 24
25.12.2013 · 15:43 · переглядів - 1090

Рік тому указом Президента України на основі податкової і митної служб було створене Міністерство доходів і зборів України, на яке покладені завдання із адміністрування податків і зборів, митних платежів, єдиного внеску та наповнення дохідної частини державного бюджету.

Річниця створення - міністерство доходів і зборів

Алла ГорбатюкОсновною метою при цьому була не тільки інтеграція двох служб в ефективну і дієву структуру, а й об’єднання двох колективів у монолітну команду з єдиною місією і баченням, єдиними цілями та цінностями.

Процес інтеграції податкової і митної служб у Міністерство доходів і зборів України був завершений у рекордні строки – 6 місяців. При цьому ми поставили собі за мету, щоб платники податків не відчули жодного дискомфорту при інтеграції двох служб, а, навпаки, мали можливість отримати більш якісний сервіс, більш широкий спектр послуг, простіші і швидші процедури адміністрування податків і митних платежів.

Для цього було зроблено ставку на електронні сервісі та інноваційні ІТ-технології, які покладено також і в основу нашої роботи із детінізації економіки та забезпечення стабільного фінансування державного бюджету.

Ми прагнемо бути прозорими, зрозумілими, передбачуваними у кожному нашому кроці і кожному нашому намірі. Із створенням Міністерства, увесь комплекс митних і податкових послуг був стандартизований та уніфікований. До послуг громадян і бізнесу в усіх регіонах України сьогодні працює 500 центрів обслуговування платників. Такий Центр діє і в Бердянській ОДПІ , протягом року ми надали нашим клієнтам понад 11 тис. послуг

Кабінетом Міністрів України було затверджено Стратегічний план розвитку Міністерства доходів і зборів. Стратегічний план визначає базові принципи, стратегічні напрями, цілі та завдання розвитку Міндоходів, виконання яких має забезпечити реалізацію державної політики у податковій та митній сферах з урахуванням сучасних тенденцій та особливостей розвитку України в перспективі до 2018 року.

Відповідно до Стратегії, у найближчі п’ять років робота Міндоходів буде спрямована на вдосконалення податкових і митних сервісів, розвиток партнерських стосунків з громадянами та бізнесом, активізацію міжнародної торгівлі за рахунок оптимізації митного регулювання, боротьбу з корупцією та «тіньовим» сектором економіки, запровадження сучасної IT-функції у роботу органів доходів і зборів.

Начальник Бердянської ОДПІ
ГУ Міндоходів у Запорізькій області
Алла Горбатюк




Останні новини Бердянська
вчора, 9 квітень, вівторок 2024
8 квітень, понеділок 2024
7 квітень, неділя 2024
6 квітень, субота 2024
5 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок