Результати роботи Бердянської місцевої прокуратури у 2017 році

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
16.01.2018 · 13:55 · переглядів - 552

Інформаційне зведення про роботу прокуратури за минулий рік

Результати роботи Бердянської місцевої прокуратури у 2017 році

Протягом 2017 року на території м.Бердянська та Бердянського району обліковано 2848 злочинів, проти 3624 в позаминулому році, що становить зменшення на 21,4 %. Також з 1231 до 1037 зменшилась кількість тяжких злочинів. В той же час, сталося незначне збільшення особливо тяжких злочинів з 30 до 33 в минулому році.

У регіоні всього скоєно 17 умисних вбивств проти 9 у 2016 році. До теперішнього часу залишається нерозкритим одне вбивство скоєне в м.Бердянськ. Зареєстровано 8 фактів спричинення тяжких тілесних ушкоджень.

В минулому році в порівнянні з позаминулим роком зменшилась кількість злочинів корисливої направленості. Так, з 24 до 13 зменшилась кількість розбійних нападів, зі 100 до 92 кількість грабежів, із 3071 до 2173 кількість крадіжок.

Протягом останніх років на досить високому рівні перебувають показники роботи по боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів (всього виявлено 355 злочинів, з яких 51 за фактами їх збуту). В той же час, виросла кількість виявлених фактів незаконного зберігання зброї та боєприпасів з 55 до 80, або на 45,5 %.

Значно активізовано роботу з виявлення службових злочинів (з 30 до 91), злочинів у сфері господарської діяльності (з 14 до 26) та злочинів, пов’язаних з привласненням, розтратою або заволодінням ним шляхом зловживання службовим становищем (з 52 до 233).

Протягом 2017 року Бердянською місцевою прокуратурою до суду для розгляду по суті направлено 947 кримінальних проваджень, 37 клопотань про звільнення від кримінальної відповідальності, 6 клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру.

Місцевою прокуратурою протягом 12 місяців 2017 року проведено понад 36 перевірок органів і установ виконання покарання та правоохоронних органів, за наслідками здійснення перевірок внесено 28 документів прокурорського реагування, за результатом розгляду яких 34 службових осіб Бердянського  ВП ГУНП, ДУ «Бердянська виправна колонія №77» та органів державної міграційної служби притягнуто до дисциплінарної відповідальності та усунені порушення вимог законів.

Недопущено вчинення засудженими в ДУ «Бердянська ВК №77»  пенітенціарних злочинів.

Поновлено права 6 засуджених на дострокове звільнення та заміну невідбутої частини покарання більш м’яким, вжито заходів, щодо укладення з усіма засудженими строкових трудових договорів.

В 2017 році також, завдяки принциповій позиції Бердянської місцевої прокуратури 8 особам, які перебували на обліку в підрозділі пробації  скасовано іспитовий строк та направлені до відбуття покарання в місця позбавлення волі.

Стосовно 8 осіб, які ухилялися від відбування покарання не пов’язано з позбавлення волі, зареєстровано кримінальні провадження, які направлені до суду  та винесені обвинувальні вироки.

Керівництвом та працівниками міськпрокуратури здійснено особистий прийом 78 засуджених та заарештованих осіб в  ДУ «Бердянська виправна колонія № 77 та ІТТ Бердянського ВП ГУНП.

Упродовж 2017 року за матеріалами Бердянської місцевої прокуратури працівниками УЗЕ в Запорізькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України відносно правопорушників складено 18 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. За результатом розгляду судами відносно винних осіб накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафів.

За 12 місяців 2017 року місцевою прокуратурою в порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» до органів місцевого самоврядування та осіб, уповноважених на виконання функцій держави внесено 47 подань. За результатом їх розгляду 41 посадову особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Також, Бердянською місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у 10-и кримінальних провадженнях за фактами вчинення корупційних злочинів. У вищезазначених провадженнях досудове розслідування на цей час закінчено, обвинувальні акти направлені до суду для розгляду по суті.

У 2017 році Бердянською місцевою прокуратурою по м.Бердянськ та Бердянському району на захист інтересів держави пред’явлено 15 позовів на суму 3 204 тис.грн.

Судами задоволено 13 позовів прокуратури на суму 2 478 тис.грн.

Бердянською місцевою прокуратурою протягом 2017 року перед органами ДФС України ініційовано питання стосовно визнання безхазяйними та реалізації в дохід держави врожаю сільськогосподарських культур (соняшник, горох та озима пшениця), вирощених на 5 земельних ділянках загальною площею 143,6783 га, які розташовано на території Бердянського району. Зазначений врожай фактично був визнаний безхазяйними та реалізований на загальну суму понад 330 тис.грн., які перераховано до бюджетів органів місцевого самоврядування.       

У продовж 2017 року Бердянською місцевою прокуратурою виконано судових рішень, за позовами, заявами міжміськрай прокурора в порядку цивільного та господарського судочинства, в частині повернення земельних ділянок загальною площею 95 га.

Реально виконано рішень у сфері земельних відносин на суму 11854 тис.грн., з них за рішеннями звітного року 1942 тис.грн. 

Крім того,  у сфері державної та комунальної власності виконано судових рішень на суму понад 2204 тис.грн., а також судових рішень про відшкодування шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями – 9 тис.грн. Всього за звітний період виконано 22 рішення суду.

Протягом 2017 року судами розглянуто та задоволено 2 позови Бердянської місцевої прокуратури щодо інтересів держави у сфері охорони дитинства на загальну суму 474 тис. грн. За звітний період за результатами розглянутих позовів поточного та минулих років на суму 638 тис. грн. реально виконано рішення суду.

 У 6 цивільних справах з питань захисту інтересів дітей, з них 1 щодо інтересів держави, забезпечено участь прокурора в суді.

Під час досудового розслідування Бердянською місцевою прокуратурою до суду направлено 13 клопотань про обрання неповнолітнім запобіжних заходів, з них 8 неповнолітнім обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, 1-домашній арешт, 4 неповнолітнім злочинцям за вчинення тяжких злочинів обрано тримання під вартою.

За минулий рік прокуратурою підтримано державне обвинувачення у 47 кримінальних провадження щодо неповнолітніх, з них 1 неповнолітнього засуджено на підставі угоди про визнання винуватості, до 6 неповнолітніх осіб застосовано заходи виховного характеру, відносно інших неповнолітніх винесено обвинувальні вироки, які набрали законної сили та ніким не оскаржувались.

Протягом 2017 року до Бердянської місцевої прокуратури надійшло 1535 звернень громадян, 660 з яких вирішено по суті , 823 – направлено за належністю до інших відомств.

З вирішених по суті скарг, 456 – стосувались питань досудового розслідування, 18 з них задоволено. За результатами розгляду звернень на дії працівників поліції, прокуратурою за рік зареєстровано 22 кримінальних провадження. 

Крім того, повідомляю, що упродовж 2017 року Бердянською місцевою прокуратурою розглянуто 6 запитів на інформацію, до інших відомств скеровано 2 інформаційні запити.

Оперативними працівниками на особистому прийомі протягом року прийнято 736 громадян, з них 135 особисто керівником прокуратури.  

Керівник Бердянської місцевої  прокуратури,

старший радник юстиції,

Володимир Рудий




Останні новини Бердянська
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок