Працівник поліції, з метою завищення показників роботи, намагався засудити невинного

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
18.01.2018 · 09:09 · переглядів - 1903

Співробітниками прокуратури оголошено про підозру дільничному інспектору поліції, який з метою завищення показників своєї роботи, створив умови для притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи

Працівник поліції, з метою завищення показників роботи, намагався засудити невинного

Прокуратурою області викрито працівника Бердянського відділу поліції Запорізької області, який, з метою завищення показників своєї роботи з попередження та виявлення злочинів, створив умови для притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності.

У ході розслідування кримінального провадження установлено, що у вересні минулого року дільничний інспектор поліції підшукав цивільну особу, яка веде асоціальний спосіб життя та страждає на залежність від алкоголю. Вказаній особі поліцейський передав бойові припаси (набої до пістолета «Макарова») та наказав прямувати до одного із блокпостів на межі міста, пообіцявши грошову винагороду і придбання спиртних напоїв.

Після цього цивільну особу зупинили та затримали працівники поліції, а в подальшому притягнули до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання бойових припасів. Лише опинившись на лаві підсудних ця особа вирішила звернутися до управління внутрішньої безпеки поліції з відповідною заявою.

У ході розслідування провадження щодо дільничного інспектора поліції працівниками прокуратури області спільно з працівниками обласного управління внутрішньої безпеки здобуто беззаперечні докази причетності правоохоронця до скоєння злочину. У ході обшуку в нього також виявлено бойові припаси, який він незаконно зберігав у власному автомобілі.

16 січня 2018 року поліцейському повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 263 КК України (зловживання службовим становищем та незаконне поводження з бойовими припасами).

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Підозрюваному загрожує покарання до семи років позбавлення волі.




Останні новини Бердянська
вчора, 6 травень, понеділок 2024
5 травень, неділя 2024
4 травень, субота 2024
3 травень, п'ятниця 2024
2 травень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок