Учні 8-9-х класів ЗОШ №3 м. Бердянська відвідали пожежно-рятувальну частину

Бердянськ 24
14.03.2018 · 13:51 · переглядів - 590

В рамках проведення Місячника профорієнтації «Професійний орієнтир» 13 березня учні 8-9-х класів ЗОШ №3 м. Бердянська відвідали пожежно-рятувальну частину

Учні 8-9-х класів ЗОШ №3 м. Бердянська відвідали пожежно-рятувальну частину

За ініціативи фахівців відділу активної підтримки безробітних Бердянського міського центру зайнятості в рамках проведення Місячника профорієнтації «Професійний орієнтир» 13 березня учні 8-9-х класів ЗОШ №3 м. Бердянська відвідали пожежно-рятувальну частину - Бердянське міськрайонне управління ГУ ДСНС України в Запорізькій області.

Перша частина екскурсії була присвячена ознайомленню з правилами пожежної безпеки, розширенню уявлень дітей про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Начальник караулу Сизко Павло Олександрович  розповів, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості та злагоджених дій залежить життя людей.

Друга частина екскурсії дала змогу ознайомити школярів з розпорядком дня чергового караулу. Учнів провели у внутрішні приміщення, показали місце відпочинку та відділення диспетчерської служби.

Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з технікою та устаткуванням. Школярі фотографувались поруч з технікою та мали змогу роздивитись костюми, в яких працюють пожежні. Рятувальники розповідали учням про те, як працює та чи інша техніка та відповідали на питання, які задавали діти. Павло Олександрович у доступній формі розповів для чого саме застосовується той чи інший автомобіль, продемонстрував бойовий одяг і спорядження вогнеборців, а також спеціальне обладнання, яке використовується у повсякденній роботі під час ліквідації надзвичайних ситуацій.

Сподіваємось, що після побаченого та почутого кожна дитина глибше розуміє важливість та героїчність  професії  пожежника. Ця екскурсія дала можливість познайомити школярів з професією героя-рятувальника та навчити дітей безпеці життєдіяльності.

Дякуємо співробітникам пожежної частини м. Бердянська за захоплюючу та пізнавальну екскурсію!




Останні новини Бердянська
вчора, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок