Одним все — іншим Закон! В Бердянську оштрафували підприємця за виготовлення шаурми

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
28.03.2018 · 18:29 · переглядів - 2926

Прецедент! Адміністративна комісія виконкому ухвалила рішення, яке може вплинути на характер торгівлі під час курортного сезону в центрі міста. Приватного підприємця, який по вулиці Свободи виготовляє та продає шаурму — комісія оштрафувала на 1700 гривень

Одним все — іншим Закон! В Бердянську оштрафували підприємця за виготовлення шаурми

Два засідання члени адміністративної комісії розглядали протокол, складений на приватного підприємця, який по вул. Свободи виготовляє та продає шаурму. За словами відповідача його об'єкт обладнаний 250 літровим баком, в якому зберігається вода, спеціальними приладами для приготування м'яса. Інші продукти та соуси готуються в іншому місці, а в торговельній споруді лише додаються до шаурми. Однак члени комісії наполягали на тому, що смажити м'ясо дозволяється лише в спеціально обладнаних кухонних приміщеннях. В результаті підприємця оштрафували на 1700 гривень.

Мешканці міста добре пам'ятають, як два роки поспіль КП “Аншлаг” в самому центрі “Сердця Азову” влаштовував так звані “гастрономічні фестивалі” або по іншому організував торгівлю шашликами, ковбасками та іншими видами м'ясної продукції. Варто відзначити, що вся продукція виготовлялась на мангалах, безпосередньо на площі. Звичайні палатки — це далеко не спеціально обладнане кухонне приміщення, в якому дозволяється виготовляти м'ясо. Однак два роки поспіль, з величезною помпою це дійство характеризували як “фестивалі” і значний прорив в культурному розвитку Бердянська.

На наше уточнююче запитання, щодо прямого конфлікту між ухваленим рішенням стосовно підприємця та дворічної сезонної “гастрономії” на Приморській площі, секретар міської ради Олексій Холод погодився, що ця практика була незаконною. В такому випадку постає запитання, коли  буде притягнуто до відповідальності безпосереднього організатора-правопорушника цих масових заходів?

Крім того, дане рішення може стати прецедентом і вплинути на подальшу організацію торгівлі на Приморській площі та вул. Горького. Адже, слідуючи логіці з ухваленого комісією рішення 28 березня, цього року в зоні ярмарки буде заборонено продаж шаурми, шашликів, ковбасок та іншої продукції, яку виготовляють на мангалах чи спеціальному обладнанні, однак в тимчасових спорудах.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок