Ярмарки в Бердянську: громадськість заявляє про порушення регуляторної процедури

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
02.04.2018 · 14:17 · переглядів - 1324

В мерії затвердили регуляторний акт «Про проведення ярмарків та сприяння розвитку всіх форм торгівлі у м. Бердянськ». Присутні на засіданні активісти заявили, що процедуру було порушено.

Ярмарки в Бердянську: громадськість заявляє про порушення регуляторної процедури
Автор фото Антон Кімнтаний

Впродовж місяця виконком приймав пропозиції до регуляторного акту про проведення ярмарків в Бердянську. Нагадаємо, пропонується створити єдиний підхід до організації ярмаркової торгівлі в Бердянську круглий рік. Всі кошти від проведених заходів — перераховуватиме на спеціальний рахунок виконкому. 

В рамках процедури до мерії звертались з двома питаннями-пропозиціями, які стосуються власників земельних ділянок із сервітутами та стаціонарних кафе, у яких право власності розповсюджується і на прилеглу територію. За інформацією начальника управління економіки Юлії Орлової у двох означених випадках, підприємці матимуть пріоритет на викуп ярмаркового місця, якщо воно розташовується на ділянці із сервітутом чи прилеглому до стаціонарного об'єкта майданчику. В разі, якщо підприємець не подав свої документи на викуп ділянки за мінімальною ціною впродовж 5 днів, цей лот буде виставлений на аукціон на загальних підставах.

Помічник міського голови Валерій Харченко заявив, що такий підхід є дискримінаційним і запропонував надати підприємцям із сервітутами або власників стаціонарних кафе можливість займатись бізнесом на цих територіях на тих самих умовах, за якими вони сплачують податок круглий рік.

В той же час громадський активіст Іван Харченко заявив, що в регуляторному акті допущені помилки. Зокрема, активіст наголошує на незрозумілій термінології, яку прописали чиновники. Іван Харченко наголосив, що законодавством не визначено, що означає ярмарковий об'єкт та одиниця-місце. Крім того, за його словами, в документі не відображено реальну калькуляцію — скільки місто витратить та заробить на ярмарках. Не визначено калькуляцію та не відображено стартову ціну для ярмаркового місця.

В свою чергу, Юлія Орлова на це зазначила, що всі розрахунку буде робити вже розпорядник та організатор ярмарку, тоді і буде визначено калькуляцію та вартість одного місця торгівлі. В підсумку члени комісії затвердили регуляторний акт, а Іван Харченко заявив, що це є порушенням процедури, адже його пропозиції не були розглянуті належним чином.




Останні новини Бердянська
вчора, 29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок