Отримання адмінпослуг за адресою проживання

По матеріалам пресс-службы исполкома
10.05.2018 · 11:28 · переглядів - 1371

Бердянськ отримає від проекту GIZ 2 кейси «Мобільний офіс» для оформлення реєстрацій заяв на отримання адмінпослуг за адресою проживання

Отримання адмінпослуг за адресою проживання

Про це на щотижневій апаратній нараді повідомила начальник відділу з надання адміністративних послуг «Єдиний офіс» Лариса Лаба. У рамках реалізації проекту GIZ «Зміцнення спроможності українських територіальних громад до прийняття внутрішньо переміщених осіб в Україні» ЦНАП міста Бердянськ було обрано одним із учасників менторської програми, головна мета якої - удосконалення та покращення якості надання адміністративних і соціальних послуг.

19 квітня у виконкомі та у Центрі надання адміністративних послуг у м.Бердянськ відбулася перша робоча зустріч щодо подальшої співпраці з проектом GIZ, під час якої обговорювалися питання менторської програми вдосконалення адміністративних та соціальних послуг. ЇЇ провели ментор проекту програми вдосконалення адміністративних та соціальних послуг у Харківській та Запорізькій областях Ірина Синицька та координатор проекту Вікторія Василенко.

У заході взяли участь керуючий справами виконкому Ольга Кочубей, начальник відділу з надання адміністративних послуг «Єдиний офіс», начальник УПтаСЗН, начальник відділу реєстрації місця проживання, начальник відділу інвестиційної та міжнародної діяльності виконкому Бердянської міської ради.

Реалізація Менторської програми, за допомогою ментора (експерта, консультанта) в обраних партнерських інституціях, надасть можливість виявити недоліки функціонування центрів надання адміністративних послуг та отримати коротко- та довгострокові рекомендації щодо покращення надання якісних адміністративних (соціальних) послуг громадянам.

На початку впровадження програми для визначення об’єктивних даних, ментор оцінює установи, використовуючи Методику «Моніторинг центрів надання адміністративних послуг», та виконує аналіз спроможності ЦНАП і УПтаСЗН, а також інтерес місцевих влад налагоджувати взаємодію для удосконалення надання адміністративних і соціальних послуг.

Ментором розробляється, обговорюється та узгоджується з керівництвом інституцій і місцевою владою «План дій», в якому надаються пропозиції щодо роботи ЦНАП, дистанційне наставництво при виконанні узгодженого вищезазначеного плану за допомогою телекомунікаційних засобів.

За результатами реалізації Менторської програми, використовуючи Методику, ментор проводить повторний моніторинг з організації й функціонування ЦНАП та УПтаСЗН.

Відповідно до отриманих даних розробляється та презентується Звіт про досягнуті результати.

Очікувані результати

  • удосконалена загальна ефективність ЦНАП та УПтаСЗН;
  • створені або удосконалені інструменти моніторингу надання якісних послуг;
  • переоцінені та впроваджені удосконалені організаційні процедури/структури;
  • покращена комунікація з клієнтами та населенням;
  • налагоджена взаємодія між ЦНАП та УПтаСЗН, де така взаємодія необхідна і можлива;
  • підтримка місцевого керівництва для подальшого організаційного розвитку.

І є гарна новина: ЦНАП та УПтаСЗН міста Бердянська отримають від проекту GIZ 2 кейси «Мобільний офіс», що надасть змогу швидко, доступно та якісно оформлювати реєстрацію заяв на отримання адміністративних послуг безпосередньо за адресою проживання мешканців.

Нагадаємо, за даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі України станом на 01.01.2018 в Україні створено 746 ЦНАП. Основними функціями Центру надання адміністративних послуг є: прийом заяви та пакету документів, реєстрація адміністративної справи та видача результату надання адміністративної послуги; можливість отримання одночасно декількох адміністративних послуг; організація діяльності з інформування та консультування замовника щодо питань надання адміністративних послуг; оптимізація документообігу та термінів надання послуг та ін.

За статистичними даними відділу з надання адміністративних послуг «Єдиний офіс» за 4 місяця 2018 року до ЦНАПу звернулося із заявами на отримання адміністративних послуг 11тис. 240 осіб. Видано приблизно 10 тис. результатів, надано приблизно 22 тис. консультацій. Отже, ЦНАП відвідало близько 43 тис. осіб з початку року.

Найбільш актуальні послуги з реєстрації місця проживання та надання довідок про склад сім’ї, загалом 62% або 7 тис. звернень та оформлення біометричних паспортів – 11% або 1,2 тис. заяв.

З 23 березня 2018 року ЦНАП розпочав надання адміністративних послуг у віддалених мікрорайонах міста АКЗ, Скловолокно, Військове містечко, 8 Березня, Колонія та Слобідка. Оформлено 811 вхідних пакетів документів.

Крім того, для забезпечення рівних можливостей та доступності адміністративних послуг утворено віддалене робоче місце адміністратора ЦНАПу за принципом «Мобільний офіс» для забезпечення надання адміністративних послуг за місцем проживання суб’єктів звернення з обмеженими можливостями. Оформлено 10 заяв на адміністративні послуги. Кожний результат надання адмінпослуги, отриманий через мобільний офіс, супроводжувався щирими словами подяки від мешканців міста, які тимчасово або постійно обмежені у пересуванні.

Запис на отримання адміністративних послуг за принципом «Мобільний офіс» здійснюється за графіком роботи ЦНАПу за телефоном 6-18-70 або у приміщенні ЦНАПу (пр. Азовський, 37/9).

У 2018 році від сплати адміністративного збору за платні адміністративні послуги, які надаються через ЦНАП до міського бюджету вже надійшло близько 450 тис. грн. Отже ЦНАП, за підтримки депутатів міської ради, керівництва міста постійно працює для задоволення потреб мешканців міста та громадян України, в т.ч. внутрішньо переміщених осіб, збільшує обсяги надання адміністративних послуг та поповнює міський бюджет.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 9 травень, четвер 2024
вчора, 8 травень, середа 2024
7 травень, вівторок 2024
6 травень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок