Громадські роботи: зайнятість для безробітних, користь для міста

Бердянськ 24
22.05.2018 · 12:07 · переглядів - 500

Бердянський міський центр зайнятості співпрацює з владою та роботодавцями в питаннях організації та проведенні громадських робіт та підкреслює важливість цього виду робіт як для населення, так і для роботодавців.

Громадські роботи: зайнятість для безробітних, користь для міста

Важливе й те, що такі роботи тимчасового характеру за участю безробітних громадяни, дозволяють органам місцевої влади вирішувати першочергові соціальні проблеми міста. А безробітні, працюючи на тимчасових робочих місцях, мають змогу повернутися до продуктивної праці, отримувати заробіток. Для багатьох при успішному виконанні робіт така робота може стати постійною.

З початку поточного року Бердянським міським центром зайнятості укладено 7 угод  про організацію громадських робіт,а саме з такими підприємствами: Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Бердянської міської ради, Комунальне підприємство Бердянської міської ради «Рятувально- водолазна служба», Комунальне пiдприємство "Ритуал" БМР, Комунальне сільськогосподарське підприємство "Зеленгосп" Бердянської міської ради, Комунальне пiдприємство "Бердянськекотранс" БМР, Комунальне пiдприємство "Міський палац спорту" БМР, Комунальна установа "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)".

 До участі у суспільно корисних роботах було залучено 397 громадян, з них на тимчасові роботи – 225 осіб. Цікаво, що в таких соціально значущих роботах брала участь кожна третя жінка. Учасники виконували благоустрій територій міста, працювали в архівах з документацією та допомагали населенню в оформлені субсидій; надавали допомогу сім'ям, члени яких загинули, постраждали чи є учасниками військових дій, тощо.

Громадські роботи фінансуються на паритетному співфінансуванні. За рахунок коштів місцевого бюджету (50%) та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (50%).

Незважаючи на те, що громадські роботи мають тимчасовий характер і можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня, але на людину, яка бере участь в таких роботах поширюються всі соціальні гарантії (оплачуються внески і податки, лікарняний, умови праці відповідають встановленим законодавчим нормам). Переважним правом на участь в громадських роботах належить безробітним, які не отримують допомоги і безробітним, які перебувають на обліку в центрі зайнятості понад 6 місяців. При направленні на громадські та тимчасові роботи враховується стан здоров'я, професійні та індивідуальні особливості людей.

Розвиток міста Бердянськ, як одного з провідних курортів України, перепрофілювання у зв’язку з цим економіки, змінило якісний підхід до розвитку підприємництва в місті. Громадські та тимчасові роботи спрямовані на суспільну користь, соціальний розвиток регіону, забезпечення суттєвого поліпшення стану довкілля та пом’якшення соціальної напруженості на ринку праці.

Довідково:

У 2018 році Фондом загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття на організацію громадських робіт виділено 300 тис. грн. та 300 тис.грн. з місцевого бюджету.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок