На трасі «Василівка-Бердянськ» розпочато роботи з поточного середнього ремонту

По матеріалам Прес-центру Служби автомобільних доріг у Запорізькій області
08.06.2018 · 12:02 · переглядів - 3716

Про це повідомив прес-центр Служби автомобільних доріг у Запорізькій області

На трасі «Василівка-Бердянськ» розпочато роботи з поточного середнього ремонту

Національна автомобільна дорога  Н-30 Василівка-Бердянськ, є однією з основних транспортних артерій Запорізької області. Ця дорога є частково евакуаційною на випадок аварії на Запорізькій АЕС і туристичним автомобільним маршрутом до курортів Приазов'я, Бердянську, Приморську. Також по даній дорозі здійснюється перевезення вантажів в Бердянський морський торговельний порт (одного з лідерів України у своїй галузі), який постійно нарощує темпи обробки вантажів у порівнянні з минулими роками.

Ця дорога є основною транспортною магістраллю Токмацького, Чернігівського, Приморського та Бердянського районів Запорізької області. Дорога також з’єднує міжнародні дороги державного значення М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта та М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ. Цією дорогою користуються не тільки вантажоперевізники, але і військові із-за близькості зони проведення АТО.

Середньорічна добова інтенсивність руху транспортних засобів за даними обліку  становить від 2699 до 6525 автомобілів.

Протягом декількох десятків років через обмежене фінансування дорожніх робіт на покритті дороги виконувались лише роботи з ямкового ремонту. На цей час, через інтенсивний рух великовагового транспорту, в  тому числі військової техніки, на окремих ділянках дороги існуюче покриття втратило свою несучу здатність, на покритті спостерігаються такі деформації як сітка тріщин, колії, вибоїни, просідання, здиблення, які усунути лише ямковим ремонтом неможливо. Дорога потребує щонайменш поточного середнього ремонту. Найбільш аварійною є ділянка в Чернігівському районі.

Так, згідно проведених тендерних закупівель у жовтні місяці 2017р. Службою було укладено договір з підрядною оргшанізацією ТОВ «Автомагістраль-Південь» на виконання робіт з поточного середнього ремонту автомобільної дороги Н-30 Василівка-Бердянськ на ділянці  км 55+082 - км 89+526.

Виконання робіт на об’єкті було розпочато  04 червня 2018р. Роботи виконуються від стели Чернігівського району в напрямку м. Бердянськ. Проводяться роботи з фрезерування непридатного для подальшої експлуатації асфальтобетонного покриття.

На сьогодні відфрезеровано - 3 200 кв. м, загальною протяжністю 0,8 км.  Після фрезерування існуючого покриття, підрядником планується виконання робіт з регенерації шарів основи дорожнього одягу та влаштуванню вирівнюючого та верхнього шарів покриття.

Контроль за ходом виконання робіт здійснюють фахівці відділу якості, технічного контролю та нових технологій, а також  лабораторією Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області повідомляє, що ремонтні роботи будуть виконуватися з частковим обмеженням руху автотранспорту.

У зв’язку з цим, учасників дорожнього руху просять з розумінням поставитися до тимчасових незручностей і  бути уважними та неухильно виконувати вимоги дорожніх знаків щодо обмеження руху на ділянках проведення ремонтних робіт.




Останні новини Бердянська
вчора, 2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок