Комп'ютерний томограф в Бердянську буде одним з кращих в області

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.06.2018 · 11:19 · переглядів - 3447

На позачергову сесію міської ради виноситься проект рішення, згідно якого депутатам пропонується підтримати зміни технічних характеристик комп'ютерного томографу, який в цьому році пропонується придбати для територіального медичного об'єднання.

Комп'ютерний томограф в Бердянську буде одним з кращих в області

В результаті зміни технічних характеристик, вартість томографу збільшиться з 12 мільйонів гривень до 18,5 мільйонів. Заступник міського голови Юлія Дойнова наголосила, що дана сума складатиметься з наступних джерел фінансування — 9,9 мільйонів субвенція з державного бюджету, 2,1 мільйон з міського бюджету, 6,5 мільйонів інші джерела, які не заборонені законодавством.

За інформацією головного лікаря Дмитра Єгорова, яку він озвучив на спільному засіданні депутатських комісій, новий томограф буде значно кращим за обласний апарат. Зокрема, в Бердянську можна буде роботи коронарографію. 17090 чоловік перебувають на обліку з ішемічною хворобою серця, частина з них потребує проведення даного обстеження. З'явиться можливість проводити віртуальну ендоскопію — 3-х вимірне зображення слизової оболонки. Ця процедура не замінить ендоскопію, однак допоможе отримати додаткові дані про стан слизової оболонки.

В порівнянні із запорізьким аналогом, який робить 16-ти зрізне зображення, апарат, який планується придбати, функціонуватиме на 64 зрізах. Говорити про терміни, коли апарат вже з'явиться в Бердянську зарано, однак Дмитро Єгоров розраховує, що це відбудеться вже до кінця поточного року. Звичайно, якщо депутати на позачерговій сесії підтримають відповідний проект рішення.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок