Сучасне медичне обладнання отримають бердянські медики — офтальмологічний мікроскоп, комп'ютерний томограф та ін.

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
12.04.2018 · 15:21 · переглядів - 1687

Депутатам міської ради пропонують спрямувати кошти міського бюджету на оновлення обладнання для Центру первинної медико-санітарної допомоги Бердянськ та Територіального медичного об'єднання.

Сучасне медичне обладнання отримають бердянські медики — офтальмологічний мікроскоп, комп'ютерний томограф та ін.

На умовах співфінансування з міського бюджету для Бердянської ТМО придбають комп'ютерний томограф, загальною вартістю 12 мільйонів гривень. На ці потреби з міського бюджету пропонують виділити 2,1 мільйони. Решту — профінансує бюджет області. Нагадаємо, необхідність придбання такого обладнання для бердянців назріла давно, на що звертала увагу представників міської влади в тому числі і наша редакція.

Для офтальмологічного відділення планують придбати сучасний операційний мікроскоп, загальною вартістю 1,1 мільйона гривень. За інформацією Юлії Дойнової подібного обладнання в Бердянську раніше не було. Для  Центру первинної медико-санітарної допомоги за кошти міського бюджету закуплять біокулярний мікроскоп. Юлія Вікторівна наголосила, що на сьогодні медики працюють на обладнанні 1972-го року випуску.

1,5 мільйона гривень спрямують на закупівлю апарату для штучної вентиляції легенів. У бердянських медиків з'явиться можливість реанімувати новонароджених вагою від 900 грамів до повнолітніх пацієнтів.

Всі пропозиції на спільному засіданні депутатських комісій депутати підтримали.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок