Майже 1,5 мільярди гривень необхідно, щоб замінити у Бердянську зношену частину мереж водопостачання та водовідведення

По матеріалам пресс-службы исполкома
25.07.2018 · 09:14 · переглядів - 1459

Про це повідомив під час щотижневої апаратної наради директор КП „Бердянськводоканал” Олександр Македонський, доповідаючи про ліквідацію поривів та усунення заторів систем водозабезпечення та водовідведення міста.

Майже 1,5 мільярди гривень необхідно, щоб замінити у Бердянську зношену частину мереж водопостачання та водовідведення
Автор фото Boris Brd

Як повідомив Олександр Валерійович, затори та пориви минулого тижня траплялися у великій кількості щодня. Причинами великої кількості аварій, за словами директора водоканалу, є зношеність багатьох каналізаційних мереж міста, а також сміття, що люди викидають у мережі. При цьому Олександр Македонський зауважив, що ситуація тільки погіршуватиметься, адже з кожним роком зношеність мереж стає все більшою. Олександр Валерійович озвучив розрахунок, скільки коштів необхідно для заміни зношених мереж:

  • на заміну водопровідних мереж (без проектних робіт, беручи до уваги лише роботу водоканалу та вартість труб) знадобиться 756 млн грн;
  • по каналізаційним мережам — 706 млн грн.

Також Олександр Македонський зауважив, що на ситуацію впливає збільшення навантаження на труби. Адже в червні на місто за добу подавалося 20 тис кубів, цього місяця даний показник уже збільшився до 26 тис (у пікові моменти очікується 28 тис кубів). Для порівняння: у весняно-зимовий період за добу бердянцям постачають 14-15 тисяч кубів води.




Останні новини Бердянська
вчора, 5 травень, неділя 2024
4 травень, субота 2024
3 травень, п'ятниця 2024
2 травень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок