Транспортне сполучення з курортними мікрорайонами - в нормі. Претензії до маршрутів №8 та №9 - офіційна позиція виконкому

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
07.08.2018 · 17:59 · переглядів - 1285

В мерії відбулась нарада з бердянськими перевізниками, на якій начальник транспортного відділу Ірина Удовиченко повідомила про результати перевірок роботи громадського транспорту. На думку чиновниці ситуація в місті контрольована, за виключенням декількох маршрутів.

Транспортне сполучення з курортними мікрорайонами - в нормі. Претензії до маршрутів №8 та №9 - офіційна позиція виконкому

За поточний рік проведено 91 планову і позапланову перевірку громадського транспорту на предмет виконання договірних зобов'язань перевізниками (дотримання інтервалів руху, структура автобусного парку та ін.), виписано 19 актів та 13 приписів. По кожному з них, запевнила Ірина Удовиченко, проведено відповідно заходи. Основними маршрутами, на яких виникало і було виявлено найбільше проблем - №№ - 4, 4/1, 12, 8, 9.

- Зараз хочу окремо зупинитись на маршруті 4/1. Заходи, які були вжиті підприємцем мають позитивний результат. На цьому маршруті ситуація налагоджується. Висловлюю подяку перевізнику за реакцію. На сьогодні інтервали руху витримуються, - повідомила Ірина Удовиченко.

Претензії у начальника транспортного відділу залишились до підприємців, які працюють на маршрутах №9 та №8. Чиновниця підкреслила, що в разі виявлення нових порушень і винесення другого попередження, на транспортній комісії розглядатимуть договір на право надання пасажирських перевезень.

Вдалось нормалізувати ситуацію і з транспортним сполученням в курортних мікрорайонах. Принаймні так вважає Ірина Удовиченко і запевняє, що виїхати з Коси мешканці та гості міста, в пікові години — можуть. Залишається проблема з переповненням транспортних засобів, однак чиновники не очікували, що влітку буде такий щільний пасажиропотік на Косу, санаторій та Верхову. Ускладнила ситуацію — комка, яка забруднила пляжі Слобідки.

Судячи з виступу начальника транспортного відділу, серйозних дорікань у мерії до перевізників немає, за виключенням поодиноких випадків. Натомість перевізники висловили своє невдоволення тим, що водіїв штрафує поліція. Найпоширеніші причини — переповнені автобуси, особливо в годину пік та відсутність обладнаних зупинок, як на Косі, так і деяких інших частинах міста. Підприємці абсолютно серйозно просять вплинути виконком на поліціянтів, щоб правоохоронці не складали протоколи за порушення ПДД.

Насправді адресат звернення підприємцями обраний правильно, однак його суть шокує своєю зухвалістю. Мерія дійсно може виправити ситуацію. Вщент переповнені автобуси будуть вільнішими, якщо інтервал руху з Коси в пікові години буде не 5 хвилин (хоча чиновники заявили про 4 хвилини, а підприємці озвучували навіть 3 хвилини), а на пару хвилин менше, а під час реконструкції дороги на Косу проектанти передбачили б “кишені” для зупинок громадського транспорту. Але це було б реально за умови, що чиновники в мерії відстоюють інтереси громади, а не місцевого олігарха і готові боротись за комфорт мешканців в конфлікті з перевізниками-монополістами. Зрозуміло, що це не про нинішню владу. А поки ми продовжуємо слухати виступи чиновників про якісне транспортне сполучення, оновлення автобусного парку, дотримання інтервалів руху, за виключенням декількох маршрутів та подяки перевізникам.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок