Два роки безрезультатних перемовин. Чи з’явиться в Бердянську альтернативний вид поховання?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.08.2018 · 08:10 · переглядів - 2122

На засідання депутатської комісії з питань ЖКГ завітав італійський інвестор Сальваторе Граузо, який пропонує за власний кошт побудувати кладовище з альтернативним видом поховання.

Два роки безрезультатних перемовин. Чи з’явиться в Бердянську альтернативний вид поховання?

Маючи всі дозвільні документи, європейський інвестор два роки не може запустити реалізацію цього проекту.

Нагадаємо, Сальваторе Граузо влітку 2016-го представив проект будівництва по периметру міського кладовища №1 стіни з нішами для поховання померлих. Такий вид поховання поширений в Італії та інших європейських країнах.

Італійський інвестор отримав схвалення навіть від різних релігійних організацій, взяв довідку у київських екологічних служб, які підтвердили, що даний вид поховання є найбезпечнішим для екології, оформив документи, які вимагав виконком, однак запустити проект так і не зміг.

Я прийшов до вас три року тому, ми проводили круглі столи, обговорювали це питання, однак минуло три роки, а ми й досі розмовляємо. Я надав всі документи, які ви вимагали. Отримувати землю я не збираюсь. Є навіть відповідь з Києва – це ви не хочете брати на себе відповідальність, - емоційно наголосив Сальваторе Граузо.

За словами заступника директора КП «Ритуал» Едуарда Тихомирова та юриста мерії Наталі Сарабєєвої є ряд проблем із законодавством, які заважають реалізувати даний проект. По-перше, земля та всі об’єкти нерухомості кладовища мають перебувати у комунальній власності, по-друге не визначено порядок поховання людей в такий спосіб та ін. нюанси, через які неможливо запустити реалізацію даного проекту.

На це Сальваторе Граузо зауважив, що готовий передати до комунальної власності ритуальну споруду, яку він побудує за власний кошт. Однак, мерія все одно не дозволяє розпочати роботи.

Голова комісії Сергій Букало відзначив, що в даному питанні необхідно більш детально розібратись і рекомендував юридичному відділу та КП «Ритуал» ще раз проаналізувати питання і надати всі документи на вивчення депутатам.

В ході тривалого обговорення вияснилось, що чинне законодавство України дозволяє інші види поховань, окрім земляного варіанту. Тому пропозиція італійського інвестора не суперечить закону. Конкретного результату італійський інвестор не досяг і за підсумками комісії. Тож, чи з’явиться в Бердянську кладовище з альтернативним видом поховання, питання залишається відкритим.

Очевидно ж те, що підхід нинішніх чиновників до управління містом та майном громади дивує і шокує вже не тільки бердянців, а й європейців.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок