В Бердянську стартує проект для вчителів інформатики

По матеріалам Антикафе
24.09.2018 · 14:16 · переглядів - 1461

WOW Teachers – це всеукраїнський соціально-освітній проект з безкоштовного навчання вчителів інформатики та старшокласників основам web-розробки  

В Бердянську стартує проект для вчителів інформатики

Стратегічна мета проекту – дати поштовх до розвитку шкільної ІТ-освіти “знизу”, зокрема підвищити рівень викладання інформатики у школах, допомогти вчителям та школярам подолати так званий “страх перед технологіями”, розвіяти міф про те, що ІТ це щось надзвичайно складне і тим самим стимулювати дітей обирати ІТ в якості майбутньої професії.

Тактична мета проекту – якісно підготувати вчителів інформатики викладати корисний, практичний та затребуваний матеріал школярам, а також мотивувати перепідготованих Фондом вчителів поділитися цими знаннями із максимальною кількістю школярів.

Для кого цей проект?

Для шкільних вчителів інформатики, які мають бажання розвиватись, йти в ногу з часом й технологіями. Для вчителів, які вірять в майбутнє нашої держави та прагнуть на високому рівні викладати такий важливий в наш час предмет, як інформатика. Для вчителів, які бачать в своїх учнях їх таланти, здібності та прагнення і готові допомагати їм отримувати нові затребувані знання та справжній практичний досвід.

Чому навчиться вчитель?

Вчитель-учасник проекту отримає базові знання із розробки web-сайтів з використанням інструментарію HTML-CSS-JS, виконає ряд реальних практичних завдань для закріплення своїх знань на практиці, опанує необхідний мінімум суміжних знань та навичок web-розробника. Ми впевнені, що вчитель, який зможе дати дітям дійсно цінні, корисні та затребувані в сучасних умовах знання, зможе підвищити свою роль в навчальному процесі, краще та ефективніше взаємодіяти з дітьми та, що найголовніше, стати агентом змін у своїй школі, зокрема і в рамках реалізації концепції «Нова українська школа». В свою чергу, старшокласники, які візьмуть участь у проекті, на практиці спробують свої сили в web-розробці та зможуть більш зважено приймати рішення щодо майбутньої професії.

Який курс пройдуть вчителі?

Навчальна програма з основ web-розробки, що викладатиметься в рамках проекту, була розроблена командою досвідчених менторів-ентузіастів Фонду та базується на найкращих профільних курсах провідних навчальних закладів світу та визнаних відкритих освітніх ресурсів, зокрема University of London, Microsoft, W3Schools, Mozilla MDN web docs та ін.

Які вимоги до учасників проекту?

До участі у проекті запрошуються усі охочі вчителі інформатики України, готові до розвитку та якісних змін в українській освіті. Ключовими критеріями відбору учасників є впевнене володіння комп’ютером та мережею Інтернет, вмотивованість та бажання розвиватися.

Скільки коштуватиме таке навчання?

Навчання для всіх учасників проекту є повністю безкоштовним. Єдина “плата”, яка вимагається  – це ваші старання та час, які ви інвестуватимете у власний розвиток та у розвиток шкільної ІТ освіти.

Особливості проекту

Участь у проекті не потребує попередньої технічної підготовки. Достатньо лише впевнено володіти комп’ютером та вміти користуватися мережею Інтернет. Не зайвим буде і знання англійської мови на базовому рівні.

Навчальна програма базуються на курсах провідних навчальних закладів світу та визнаних відкритих освітніх ресурсів, зокрема University of London, Microsoft, W3Schools, Mozilla MDN web docs та ін. і дає розуміння основ web-розробки, зокрема курс покриватиме такі теми як перші кроки по запуску сайту, DNS та хостінг, HTML-CSS та JavaScript.

Заняття в рамках проекту проходитимуть у форматі змішаного навчання (онлайн+офлайн), що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, який доступний онлайн, і аудиторну роботу під керівництвом досвідчених менторів на базі навчальних хабів Фонду.

Курс триває 2 місяці (8-10 тижнів), аудиторні заняття для вчителів проходять двічі на тиждень у вечірній час, тоді як заняття школярів проходять у позаурочний час дітей та їх вчителя.

В Бердянську навчання проходитиме у Першому Антикафе Бердянська «Час Є!» (вул. Центральна,51)

Навчання для всіх учасників проекту (як вчителів, так і школярів) є повністю безкоштовним.

Анкета вчителя-учасника проекту WOW Teachers доступна для заповнення за посиланням: https://goo.gl/forms/OhHRRCoYMEwpN93s1

Я – старшокласник, якому цікава web-розробка. Як я можу взяти участь у проекті?

Якщо ти – старшокласник і хочеш взяти участь у проекті в якості слухача, тобі (або твоїм батькам) необхідно звернутися до свого вчителя інформатики, розповісти йому про цей проект та запропонувати йому заповнити Анкету вчителя-учасника проекту WOW Teachers, посилання на яку можна знайти вище. Якщо твій вчитель успішно пройде навчання в рамках проекту, то він проведе аналогічний курс і для своїх учнів, зокрема і для тебе!

Тэги: антикафе



Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок