В Бердянську провели майстер-клас з робототехніки

Бердянськ 24
13.10.2018 · 19:30 · переглядів - 1076

До нашого повсякденного життя стрімко вриваються високі технології: «розумний дім», інтерактивні художні виставки, боти-співрозмовники тощо

В Бердянську провели майстер-клас з робототехніки

Технологічна обізнаність та навички роботи з програмованими машинами стануть у нагоді фахівцям різних галузей так само, як і знання своєї професії. Сьогоднішні реалії вимагають, щоб нові покоління споживачів технологій стали активними користувачами та учасниками їх створення.

Саме тому дуже важливим є залучення молоді до цікавого світу інформаційних технологій.

Протягом 6-21 жовтня 2018 року триватиме Тиждень кодування ЄС, який ґрунтується на ідеї Young Advisors, групи радників комісара ЄС з цифрового напрямку Нейлі Кроуз. Ініціатива Meet and Code підтримує заходи з наукової та технологічної тематики впродовж Тижня коду ЄС і відбувається за підтримки таких організацій як: SAP, Haus des Stiftens gGmbH (HDS), TechSoup Europe.

Мета Meet and Code, яка впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ, – показати дітям і молоді віком від 8 до 24 років світ програмування та інформаційних технологій, продемонструвати, як із допомогою програмування можна втілити найсміливіші творчі ідеї, розвинути навички, необхідні в сучасному світі.

З 09.10.2018 по 11.10.2018 в рамках ініціативи «Meet and Code» відбулися вже традиційні майстер-класи з робототехніки та інноваційних технологій для учнів загальноосвітніх шкіл м. Бердянськ.

Захід був організований і проведений Громадською організацією «Центр освіти дорослих» (голова Буянов П.Г., доцент кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій БДПУ) на базі Бердянського державного педагогічного університету досвідченим фахівцем, кандидатом технічних наук Олександром Антоненко.

Основа майстер-класу – це цікава практика, під час якої Бердянські школярі розвивають креативне мислення, учаться фантазувати, винаходити і втілювати власні ідеї.

Учасники заходу змогли власноруч зібрати та запрограмувати роботів і взяти участь у цікавих змаганнях.

Загалом майстер-клас пройшов у невимушеній, захоплюючій атмосфері та завершився нагородженням учасників.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок