Обслуговування загальнобудинкових мереж газопостачання - запитань більше, ніж відповідей

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.10.2018 · 11:55 · переглядів - 703

В мерії в черговий раз обговорили процес передачі відповідальності за стан загальнобудинкових систем газопостачання

Обслуговування загальнобудинкових мереж газопостачання - запитань більше, ніж відповідей

Міськгаз наполягає на якнайшвидшому завершенні процесу, ОСББ та комунальні підприємства вагаються.

Представник міського газового господарства в черговий раз підкреслив, що у зв'язку зі змінами законодавства за мережі газопостачання, які відносяться до будинку, мають відповідати власники. На межі балансової відповідальності розмежовуються магістральні та загальнобудинкові мережі. Уповноважені особи — керівники ОСББ чи інша спеціально призначена особа має підписати відповідний акт та договір на обслуговування мережі. Надавати ці послуги може газопостачальна організація.

За інформацією міськгазу в Бердянську вже підписали акти балансової приналежності 170 будинків, один з них уклав договір на обслуговування мереж. В свою чергу, керівник КП “Житлосервіс 2-А” Віталій Якимець озвучив ряд принципових питань, без вирішення яких ввірене йому підприємство не може взяти на себе відповідальність за стан газових мереж. Зокрема, не визначено яка вартість обслуговування — цифри має надати газове господарство, не зрозуміло, як розподіляти відповідальність між користувачами, якщо до однієї труби підключено не лише будинок, а й інші суб'єкти господарювання.

В результаті обговорення прийнято рішення провести окрему нараду з керівництвом газового господарства, комунальними службами та іншими зацікавленими сторонами для узгодження всіх проблемних питань.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок