У с. Роза виявлено хвору на сказ лисицю. Накладено карантин на 2 місяці

По матеріалам пресс-службы исполкома
09.11.2018 · 16:07 · переглядів - 1350

Таке рішення прийнято сьогодні на засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії, яка пройшла під керівництвом заступника міського голови Григорія Горячова.

У с. Роза виявлено хвору на сказ лисицю. Накладено карантин на 2 місяці

Як розповів в.о. начальника управління Держпродспоживслужби Юрій Русанов, 6 листопада близько 12-ї години дня від мешканців с. Роза надійшло повідомлення, що по вулиці Степовій бігає лисиця, яка неадекватно поводиться, кидається на тварин та людей. Один з мешканців її знешкодив. Спеціалісти управління Держпродспоживслужби виїхали на місце, відібрали матеріали для аналізів, а тіло лисиці забрали та спалили. Матеріали були направлені у Запорізький лабораторний центр, який підтвердив, що у лисиці був сказ.

Ніхто з людей та тварин не постраждав. Спеціалісти управління Держпродспоживслужби одразу провели дезінфекцію місць, куди заходила лисиця, а також здійснили усі необхідні заходи. Зараз проводиться вакцинація тварин.

Під час засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії було затверджено перелік заходів, розроблених згідно інструкцій, та накладено карантин на два місяці. У зоні спостереження - селища Роза та Шовкове. З цих населених пунктів забороняється вивозити тварин. Медики будуть здійснювати обхід мешканців, щоб з’ясувати, чи не були вони покусані тваринами, а також проводити роз’яснювальну роботу, адже сказ — невиліковна хвороба, запобігти якій може тільки вчасна вакцинація.

Якщо через два місяці не буде виявлено жодного випадку захворювання на сказ, карантин буде знято.




Останні новини Бердянська
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок