В Бердянську лише через три роки після вироку підряднику вирішили стягнути 900 тисяч шкоди за поганий ремонт дороги

По матеріалам Наші гроші
14.11.2018 · 16:07 · переглядів - 1039

Господарський суд Запорізької області рішенням від 18 жовтня стягнув з ТОВ “Хозбудпоставка” 867 тис. грн за завищену вартість ремонту дороги у Бердянську у 2013 році.

В Бердянську лише через три роки після вироку підряднику вирішили стягнути 900 тисяч шкоди за поганий ремонт дороги

Згідно з матеріалами справи, Управління комунального господарства виконавчого комітету Бердянської міськради (УКГ БМР) влітку 2013 року провело тендер на реконструкцію дорожнього покриття по вулиці Макарова у місті Бердянськ.

За результатами, переможцем торгів оголосили ТОВ “Хозбудпоставка”, з яким уклали угоду вартістю 2,28 млн грн.

Однак, директор фірми подав Управлінню документи, у яких вартість та об’єми робіт завищили на 867 тис. грн, також подав неправдиві документи стосовно кваліфікації і досвіду працівників, наявності матеріально-технічної бази і обладнання, тощо.

Зрештою, суд вироком від 26 листопада 2015 року визнав директора “Хозбудпоставки” В’ячеслава Сабкова винним та призначив йому рік умовно. Апеляцію сторони не подавали.

Бердянська міська рада лише у червні 2018 року звернулася до суду для стягнення з ТОВ “Хозбудпоставка” майнової шкоди в сумі 867 тис. грн на підставі цього вироку. Господарський суд цей позов задовольнив.

У цій справі також вели слідство стосовно ще одного невказаного фігуранта, в одній з ухвал від 2015 року вказувалося, що харківське ТОВ “Хозбудпоставка” створили спеціально для участі у вищевказаних торгах для заволодіння державними коштами. З того часу ухвал щодо цього фігуранта більше не з’являлося.

За затвердження актів виконаних робіт з вказаного ремонту також судили директора ПП “Творча Архітектурна майстерня Олександра Білоусова “Архпроект А і К” Олександра Білоусова. Його у 2015 році звільнили від кримінальної відповідальності, оскільки він звільнився з займаної посади та не міг більше чинити протиправних дій.

Як повідомляли місцеві ЗМІ на початку року, вже через кілька місяців після завершення реконструкції вказаний у справі відрізок дороги почав руйнуватися.




Останні новини Бердянська
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024
15 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок