В Бердянську відзначили День Гідності та Свободи

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.11.2018 · 20:31 · переглядів - 809

21-го листопада 2013-го року в Києві, після жорстокого розгону студентів-єврооптимістів розпочався Євромайдан, який в січні-лютому 2014-го року трансформувався в Революцію гідності. 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Впродовж дня в Бердянську пройшли офіційні заходи, які завершились зборами патріотів в сквері Герої Небесної сотні.

В Бердянську відзначили День Гідності та Свободи

Зранку данину пам’яті, загиблим на Майдані віддали представники міської влади та депутатського корпусу на чолі з Олексієм Холодом. В музеї «Подвиг» відбувся загальноміський урок мужності, на якому студенти машинобудівного ліцею поспілкувались з військовослужбовцями в/ч 3033 та в/ч 1491, членами ветеранської організації інвалідів війни та Збройних сил, волонтерами.

Ввечері місцеві патріоти, безпосередні учасники подій на Майдані 2013-2014 років провели мітинг в сквері ГероївНебесної сотні. Активісти пригадали хронологію подій від сучасного «листопадового чину» до лютого 2014-го. Місцеві патріоти підкреслили, що боротьба за Україну триває й досі. Хвилиною мовчання берданці вшанували пам'ять загиблих на Майдані Незалежності.

Тим часом, в переддень Дня Гідності та Свободи депутати президентської партії сплюндрували саму сутність ідеї цього Дня – в Верховній Раді зареєстрували законопроект «про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп. «Поширення завідомо неправдивих відомостей, які ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають її ділову репутацію вчинені шляхом публічного демонстрування у творах, в засобах масової інформації або в мережі Інтернет, - караються штрафом в розмірі від п'ятисот до тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років». http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64959

Аналогічні норми вводились «диктаторськими законами Януковича» 16-го січня 2014-го, після чого відбулась радикалізація Майдану. Враховуючи ініціативу депутатів БПП, в День Гідності та Свободи постає запитання, а Революція точно перемогла?

Фото прес-служби виконкому




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок