Костянтин Бриль про комендантську годину в Бердянську: «Таке питання на сьогоднішній день не стоїть»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
27.11.2018 · 19:12 · переглядів - 5019

Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль разом з прокурором області Валерієм Романовим та керівником ГУ Нацполіції в Запорізькій області Сергієм Комісаровим провели брифінг стосовно оголошення воєнного стану в Запорізькій області

Костянтин Бриль про комендантську годину в Бердянську: «Таке питання на сьогоднішній день не стоїть»

Про ймовірність введення комендантської години в Бердянську

 - Питання про комендантську годину на сьогоднішній день не стоїть. Комендантська година може бути введена лише  в тому випадку, коли буде ескалація військового конфлікту в зоні Азовського побережжя. Тоді для посилених заходів безпеки можливий такий захід, але на сьогодні в цьому питання відсутнє, - повідомив Костянтин Бриль.

Крім того, Голова ЗОДА Костянтин Бриль звернувся до мешканців області не поширювати в соціальних мережах інформацію про переміщення військової техніки. Це полегшує роботу нашого головного ворога, підкреслив Костянтин Бриль.

Чи є бердянці серед полонених моряків, яких утримує РФ?

 - За попередньою інформацією жителів Бердянська там немає, - акцентував Костянтин Бриль. Президент робить все можливе для вирішення цього питання та залучити весь інструментарій міжнародної реакції на незаконні дії агресора.

Щодо відновлення роботи блок-постів на дорогах області

 - Це питання ми будемо розглядати в аспекті комплексу заходів, які будуть нам спущені у вигляді директив. Це буде система заходів. По лінії Азовського узбережжя, а також на кордоні з Донецькою областю блок-пости будуть посилені та відновлено їхню роботу. Це буде публічна об'ява після отриманих директив, - наголосив Костянтин Бриль.

Впродовж брифінгу Костянтин Бриль декілька разів наголошував на словах Президента, що основні права громадян обмежуватись не будуть. В завершенні брифінгу Голова ЗОДА підкреслив, що наразі достатньо сил і засобів для утримання ситуації. Але це екзамен не тільки для правоохоронних органів та військових, а й екзамен для всього населення. Від єдності, порозуміння і толерантності залежить дуже багато. На цьому Костянтин Бриль завершив брифінг.

Воєнний стан не є приводом для паніки, всі заходи проводяться насамперед заради безпеки самих громадян

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив, звертаючись до жителів Запорізького краю за допомогою засобів масової інформації, передає сайт Бердянської міської ради. Насамперед Костянтин Бриль підкреслив, що свідома позиція Президента України полягає в тому, щоб воєнний стан мінімально вплинув на життя цивільного населення. Тому Глава держави включив до Указу №390 лише кілька заходів із 24 можливих, передбачених у Законі «Про правовий режим воєнного стану». Ініціатива скорочення воєнного стану до 30 днів також належить Президенту і викликана бажанням зняти будь-які спекуляції щодо впливу воєнного стану на вибори. Водночас у РНБО вважають, що за 30 днів вони проведуть усі необхідні заходи для посилення оборони. Більшість цих заходів стосуються Збройних сил України, Нацгвардії України, СБУ та МВС, а також координації дій між ними.

 - Хочу одразу ж розвіяти міфи, які народжуються через необізнаність. Під час дії воєнного стану не планується заходів конфіскації автотранспорту та іншої власності, примусової трудової повинності, розквартирування особового складу в приватному житлі тощо. Стосовно інших заходів, як наприклад, введення комендантської години чи обмеження торгівлі спиртними напоями – вони можуть бути введені в дію у випадку необхідності та посилення небезпеки вторгнення військ Росії, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Окремо очільник регіону звернувся до представників політичних партій та громадських об’єднань з проханням зменшити активність. Особливо це стосується масових та публічних заходів. Адже без забезпечення гідної охорони кожен з таких заходів може бути використаний для провокацій чи спричинити загрозу здоров’ю громадян.

 - У свою чергу, всі представники органів влади мають розуміти, що саме вони несуть відповідальність за власну діяльність, прийняті рішення та їх наслідки. Тож усі посадовці мають зважувати кожен крок. Більше того, воєнний стан не знімає з нас професійних обов’язків. Ми маємо ефективно освоїти кошти та виконати всі заплановані роботи. Також ми маємо посилити охорону стратегічно важливих об’єктів. Проте не можемо допускати жодних обмежень прав та свобод наших громадян. Самі запоріжці мають зрозуміти головне: воєнний стан  не є приводом для паніки і всі заходи проводяться насамперед заради безпеки самих громадян. І найважливіше, що всі ми маємо зробити - не сіяти паніку, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону також приділив увагу питанням, які виникають  у зв’язку з не введенням воєнного стану у 2014-2015 роках. Костянтин Бриль зазначив, що для цього був цілий комплекс причин. Зокрема, нині Росія вперше відкрито напала на українську армію – силами катерів ФСБ та кораблів Чорноморського флоту. До цього  наявність на Донбасі російських військ заперечувалась. А нині, вводячи воєнний стан, Україна реагує на відкриту агресію. Крім цього, однією з причин введення воєнного стану стали розвіддані, що свідчать про небезпеку захоплення ряду прибережних міст Азовського моря Росією для створення сухопутного коридору до анексованого Криму. Про це, зокрема, заявив посол України в ООН Володимир Єльченко на засіданні РБ ООН.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок