Бердянець отримав 13 років ув'язнення за умисне вбивство

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
30.11.2018 · 09:12 · переглядів - 2459

Бердянською місцевою прокуратурою забезпечено належне підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 29 – річного зловмисника, який у жовтні 2018 року позбавив життя свою знайому.

Бердянець отримав 13 років ув'язнення за умисне вбивство

18 жовтня 2017 року, приблизно в 21 годину 30 хвилин, знаходячись на подвір’ї будинку по вул. Запорізьких козаків в м.Бердянськ Запорізької області, обвинувачений Л., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, діючи умисно, з метою заволодіння чужим майном, напав на раніше знайому  К. та став застосовувати до неї насильство, небезпечне для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, в процесі якого спочатку наніс потерпілій один удар рукою в обличчя від якого вона впала на спину, відразу після чого наніс їй ще приблизно 10 ударів кулаками в обличчя після яких вона залишилась лежати на землі.

Відразу після цього, Л., продовжуючи свої злочинні дії, використовуючи знайдений в приміщенні будинку потерпілої продовгуватий фрагмент одягу спочатку обмотав ним шию К. та став здавлювати цим фрагментом одягу органи шиї потерпілої, після чого наніс їй підошовною частиною свого взуття три удари в голову від яких вона втратила свідомість. Відразу після цього, злочинець, усвідомлюючи, що в результаті отриманих тілесних ушкоджень його знайома втратила свідомість, продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу на заволодіння чужим майном, став знімати з руки потерпілої золоту каблучку. В цей час він побачив, що до потерпілої стала повертатись свідомість в зв’язку з чим, бажаючи довести свій злочинний умисел на умисне вбивство з корисливих мотивів до кінця, обвинувачений взяв в будинку кухонний ніж та наніс К. один удар ножем в життєво важливий орган - грудну клітину що призвело до смерті потерпілої, тобто умисно вбив з корисливих мотивів К.

Відразу після цього, вбивця, діючи з метою доведення свого злочинного умислу до кінця, заволодів наявними на К. коштовностями на загальну суму 4439 гривень.

Отже, завдяки якісному забезпеченню процесуального керівництва, наполегливій позиції прокурора та справедливому розгляду справи Бердянським міськрайонним судом, обвинуваченого вироком суду засуджено до покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Прокурор Бердянської
місцевої прокуратури
радник юстиції

Геннадій Вікторович Фомін




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок