Євробляха - як законно завезти до України авто з Європи? Відповідають фахівці

Бердянськ 24
06.12.2018 · 11:10 · переглядів - 469

Запорізькі митники роз'яснили власникам авто на єврономерах порядок митного оформлення

Євробляха - як законно завезти до України авто з Європи? Відповідають фахівці

Запорізької митниці ДФС

Про новації ввезення транспортних засобів на митну територію України в ефірі телеканалу ТВ5 розповіла начальник управління організації митного контролю та оформлення Запорізької митниці ДФС Оксана Жездріна.

Зокрема вона зазначила, що за новими правилами громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу.

Таким чином, резидент сплачує заставу під час ввезення автівки з іноземною реєстрацією на митну територію України, а після підтвердження вивезення – грошова застава йому повертається.

Що стосується відповідальності за порушення митних правил при ввезенні автомобілів з іноземною реєстрацією, то на сьогодні вона не змінюється і протягом 180 днів буде такою ж, як і передбачалося раніше. Проте через 180 днів, після набуття чинності закону, такі пільгові умови скасовуються і вступають у дію нові санкції щодо порушення вказаних митних правил.

При перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Запорізькі митники роз'яснили власникам авто на єврономерах порядок митного оформлення

На робочій зустрічі з власниками автомобілів з іноземною реєстрацією керівники Запорізької митниці ДФС надали роз’яснення та відповіли на найбільш актуальні запитання, що виникають у користувачів транспортних засобів, ввезених в Україну в митних режимах "транзит" або "тимчасове ввезення".

Фахівці Запорізької митниці ДФС звернули увагу автомобілістів, що зміни законодавства, які діють від 25 листопада, стосуються тільки вживаних легкових автомобілів. Зокрема, було наголошено, що для їхнього декларування та випуску у вільний обіг громадянин може звернутися до будь-якої регіональної митниці, а не тільки за місцем реєстрації або тих, що знаходяться у пунктах пропуску через державний кордон.

Для випуску автомобіля у вільний обіг громадянин повинен надати документи:

  • на право власності на авто;
  • про зняття цього авто з обліку в іншій країні;
  • документи, що підтверджують вартість автомобіля;
  • документи, що містять відомості про технічні характеристики автомобіля (технічний паспорт);
  • митну декларацію за встановленою формою.

Сертифікат відповідності екологічним нормам ЄВРО 5 не вимагатимуть.

Як повідомили представники митниці, для надання консультацій щодо порядку митного оформлення транспортних засобів у Запорізькій митниці ДФС працюють дві телефонні лінії: +38 (061) 286-00-53, +38 (061) 286-03-15. Щоденно, з 9-00 до 18-00 (по п'ятницях – до 16-45) за цими номерами власники автівок можуть отримати роз'яснення. Крім того, вони мають можливість безпосередньо звернутися до митного посту "Запоріжжя – центральний" (м. Запоріжжя, вул. Привокзальна 9а).



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок