Місця для продажу ялинок в Бердянську

По матеріалам пресс-службы исполкома
14.12.2018 · 10:00 · переглядів - 2407

Перевірити легальність новорічної ялинки можна онлайн

Місця для продажу ялинок в Бердянську

Шановні мешканці міста! Звертаємося з проханням – не купувати в передноворічний період незаконно зрубані ялинки без відповідного маркування. Усі новорічні ялинки повинні маркуватися спеціальними уніфікованими засобами: самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. Ці засоби розриваються при спробі їх зняття, і тим самим унеможливлюється їх повторне використання.

Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих код, який заноситься до Єдиної Державної Системи Електронного Обліку Деревини. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру з уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті https://www.ukrforest.com/check. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження ялинки.

Для зручності покупців з метою перевірки легальності походження новорічної красуні державним підприємством «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» розроблено програмне забезпечення (yalynka.info), за допомогою якого кожен покупець має можливість ознайомитися з походженням новорічної ялинки (вводити потрібно лише цифровий номер, без зазначення серії).

Сподіваємося на свідомість громадян при придбанні ялинок та просимо при виборі новорічних ялинок звертати увагу на наявність маркування уніфікованими засобами. Про факти зловживання або виявлені порушення просимо повідомляти до територіальних органів Національної поліції та Держлісагентства.

Також повідомляємо, що мешканці міста матимуть змогу придбати новорічні ялинки на ринках м. Бердянськ та на ялинкових ярмарках, проведення яких заплановано за наступними адресами:

  • бул. Шевченка біля буд. № 2;
  • вул. Софіївська біля супермаркету «Сільпо»;
  • вул. Мічуріна — вул. Франка;
  • пр. Східний біля супермаркету «АТБ»;
  • ділянка на площі Троїцькій (навпроти вул. Шевченка).



Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок