Мінрегіон розробив механізм перевірки якості житлово-комунальних послуг

По матеріалам Министерства регионального развития, строительства и ЖКХ
27.12.2018 · 16:52 · переглядів - 371

Уряд затвердив розроблений Міністерством з питань житлово-комунального господарства України механізм перевірки надання житлово-комунальних послуг і послуг з управління багатоквартирним будинком

Мінрегіон розробив механізм перевірки якості житлово-комунальних послуг

 - Ми підвищуємо якість надання житлово-комунальних послуг та послуг з управління багатоквартирним будинком.  Для цього ми розробили  Механізм перевірки їх належної кількості та якості, визначених типовим договором між споживачем та постачальником. Ми продовжуємо імплементувати  закон «Про житлово-комунальні послуги», -  заявив на сьогоднішньому засіданні Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідної постанови.

Зокрема, споживачі комунальних послуг тепер зможуть вимагати проведення перевірок якості ЖКП і надалі отримувати відшкодування.

 - Це стосуватиметься перевірок якості послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення, вивезення побутових відходів, управління багатоквартирним будинком. Таким чином ми посилюємо права та інтереси споживачів та встановлюємо прозорі механізми взаємодії споживача та надавача послуг відповідно до європейських стандартів», — заявив Геннадій Зубко.

Постановою затверджена форма акту-претензії та механізм його задоволення.

Документ розроблено Мінрегіоном та вступає в силу з 1 травня 2019 року.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок