На Запоріжжі СБУ викрила адміністратора антиукраїнських груп у соцмережах

По матеріалам пресс-центра СБУ
17.01.2019 · 11:56 · переглядів - 537

На Запоріжжі співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили антиукраїнського Інтернет-агітатора, який діяв на користь країни-агресора

На Запоріжжі СБУ викрила адміністратора антиукраїнських груп у соцмережах

Правоохоронці встановили, що мешканець Запоріжжя адміністрував кілька груп, у тому числі в заборонених російських соціальних мережах. У підконтрольних Інтернет-спільнотах пропагандист розповсюджував матеріали антиукраїнського характеру, що містили заклики до порушення територіальної цілісності України, повалення державної влади та конституційного ладу. Також зловмисник займався популяризацією терористичних організацій «Л/ДНР», виправдовував агресію РФ проти України, поширював інформацію, що дискредитує українське військо та державні правоохоронні органи. Матеріали чоловік отримував із російських пропагандистських ресурсів та сайтів сепаратистів.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України правоохоронці провели обшук за місцем проживання зловмисника. У ході санкціонованих слідчих дій вилучено технічне обладнання, яке використовувалось для адміністрування соціальних спільнот та поширення антиукраїнських матеріалів.

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії.

Тэги: сбу


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок