Наркоман з Росії, який влаштував стрілянину в лікарні, знаходився в Україні незаконно

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
30.01.2019 · 07:47 · переглядів - 1997

26.01.2019 до  приміщення реанімаційного відділення Бердянської міської клінічної лікарні, перебуваючи на підпитку, зайшов 41 - річний громадянин Російської Федерації


Вказана особа зайшовши до туалету зачинились  до намагалась самостійно ввести ін’єкцію знеболювального. 

Дані дії привернули увагу персоналу лікарні , які викликали охорону.  Підійшовши до туалету охоронець почав вимагати відчинити йому двері.

У відповідь на це отримав погрози фізичної розправи та  нецензурну лайку, а після того, як спробував  відчинити двері  своїм ключем , відвідувач вчинив словесну сварку, в ході якої  дістав з-за поясу пістолет  під патрон «Флобер» калібру 5,6 міліметра та здійснив постріл охоронцю в обличчя.

Отримавши тілесне ушкодження у вигляді рваної рани лівої щоки    охоронець вибіг з туалету та спробував сховатись  від нападників. Після чого, вже перебуваючи в коридорі , правопорушник здійснив ще два постріли у потилицю потерпілому, завдавши  йому 2 сліпих кульових поранення.

Здійснивши напад на охоронця чоловік  зробивши  ще  4 постріли у присутніх в коридорі осіб після чого   спробував втекти з місця вчинення злочину, проте був затриманий   відвідувачами та мед. персоналом, які також викликали працівників поліції та державної охорони.

Того ж дня вказана особа була затримана в порядку передбаченому ст.208 КПК України  та їй було вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.296 КК України.

     29.01.2019 слідчим суддею Бердянського міськрайонного суду  по відношенню до правопорушника  обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, без  можливості внесення застави.

Досудовим слідством також встановлено, що нападник є особою, раніше неодноразово судимою та території  РФ  за вчинення  різного роду кримінальних правопорушень (зокрема злочинів проти статевої свободи та недоторканості, проти життя та здоров’я, а також проти  авторитету органів державної влади та місцевого самоврядування).   На території України перебуває не законно, оскільки у вересні минулого року відносно вказаної особи було прийнято рішення про примусове видворення  її за межі території України.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні продовжується. 

Прокурор Бердянської
місцевої прокуратури
юрист 1 класу

І.О. Власов




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок