Сюжеты телеканалов о "водной ситуации" в Бердянске

По матеріалам Youtube
01.02.2019 · 08:00 · переглядів - 5914

Продолжается монтаж перекачивающих насосов, которые прибыли в Бердянск из Киева


Наразі на місці аварійної ділянки колектору триває монтаж двох перекачувальних насосів, які прибули у Бердянськ з Києва. Як відзначив директор Бердянськводоканалу Олександр Македонський, обладнання подібної потужності, необхідного для усунення аварійної ситуації, немає у Запорізькій області, тож на допомогу відгукнувся Київводоканал. Секретар міської ради Олексій Холод та заступник міського голови Григорій Горячов оглянули хід робіт та поспілкувалися із київськими спеціалістами. Обвідна труба довжиною більше 300 метрів та діаметром 300 мм вже змонтована, проводиться встановлення безпосередньо самих насосів. Паралельно триває процес розриття траншеї, залишилося поглибити та почистити основний колектор.

Щодо пуску води заступник міського голови Григорій Горячов відзначив, що важливе налагодження самих перекачувальних станцій. Як вони запустяться, можна буде говорити про конкретний час пробного пуску води по мікрорайонах.

Як розповів перший заступник директора департаменту експлуатації каналізаційного господарства Київводоканалу Юрій Мазур, потужність кожної одиниці насосів 300 м кубічних на годину. За розрахунками, які підприємство отримало від Бердянськводоканалу, їх вистачить і навіть із запасом, щоб перекачати стоки. Відкачування повинно проводитися постійно, доки не відремонтується колектор. Насоси мобільні, економлять час, не погружного типу, тобто проходять у отвір люку.

Також Юрій Мазур відзначив, що аварійна ситуація у Бердянську складна. Минулого року подібну аварію допомагали ліквідувати у Прилуках.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок