У наглядовій раді НСТУ прокоментували звільнення Аласанії

Бердянськ 24
01.02.2019 · 09:38 · переглядів - 140

Член Наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України Вадим Міський заявив, що рішення про звільнення з посади голови правління НСТУ Зураба Аласанії було ухвалене не через майбутні вибори

У наглядовій раді НСТУ прокоментували звільнення Аласанії

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

 - Я не вважаю, що під час виборчої кампанії змінювати голову правління було розумним рішенням, про що кілька разів я наголосив під протокол. Разом з тим, досить глибоко розуміючи внутрішню ситуацію стосунків між наглядовою і головою правління, я не схильний вважати, що саме вибори в Україні стали причиною цього рішення наглядової ради, – підкреслив Міський.

За його словами, відповідно до міжнародних стандартів, які були прописані в українському законодавстві, наглядова рада справді має право укладати контракт із головою правління, а також припиняти його достроково з підстав передбачених законом та самим контрактом.

 - Моє ставлення до ситуації всі охочі побачать із підписаного протоколу. 9 голосів «за» припинення контракту і 3 «проти». І нехай кожна розумна людина дочекається протоколу засідання наглядової ради, який готується у порядку передбаченому законом, та зробить свої висновки, – додав член наглядової ради НСТУ.

Нагадаємо, наглядова рада НСТУ ухвадила рішення про дострокове звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління НСТУ.

Пізніше, Аласанія прокоментував це рішення у Facebook.

 - У порядку денному питання не було. За поданням «з голосу» Козака і поправкою Панича - поставили на голосування, зробили голосування «закритим і таємним» та проголосували, - зазначив Аласанія.

Він озвучив усіх учасників голосування - Тетяна Лебедєва, Світлана Остапа, Вадим Міський, Володимир Яворівський, Тарас Аврахов, Олексій Панич, В‘ячеслав Козак, Віктор Таран, Сергій Таран, Наталя Скрипка, Ігор Хохич, Олександр Павличенко. Троє проти, дев‘ять – за.

За його словами, причини звільнення Аласанії невідомі, «офіційного обґрунтування немає (обіцяють за тиждень)" і що порушено всі процедури.

 - Не те, що зовсім несподівано - намагалися давно, та й цього разу бюлетені були заготовлені завчасно - але так очевидно перед виборами... ну дещо необережно, - припустив Аласанія.

Тэги: тв


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок