Прокуратура повернула курган вартістю майже 16 млн. грн.

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
22.02.2019 · 16:33 · переглядів - 2274

Бердянська прокуратура повернула до державної власності ділянку на якій розташовано об’єкт археологічної спадщини – курган, вартість якого складає майже 16 млн. грн.

Прокуратура повернула курган вартістю майже 16 млн. грн.

У червні 2018 року прокуратурою пред’явлено позов в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації про визнання незаконним та скасування розпорядження Приморської районної державної адміністрації в частині, визнання державних актів на право приватної власності на землю недійсними та витребування незаконно переданої у приватну власність громадянину земельну ділянку, на якій розташовано об’єкт археологічної спадщини – курган, вартість якого складає майже 16 млн. грн.

Приморським районним судом Запорізької області позов прокуратури задоволено у повному обсязі, визнано незаконним та скасовано розпорядження Приморської районної державної адміністрації в частині надання у власність громадянину земельну ділянку на якій розміщено курган, а також забов’язано громадянина повернути на користь держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації вказану земельну ділянку.

На теперішній час зазначене рішення перебуває на виконанні. 

Керівник Бердянської місцевої
прокуратури Запорізької області
старший радник юстиції

В.Рудий




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок